Karl Erik Bøhn (Foto: TV 2)
Karl Erik Bøhn (Foto: TV 2)

Bøhn krever millionerstatning av Larvik

Den sparkede Larvik-treneren Karl Erik Bøhn krever en betydelig sum av gamleklubben etter at de to partene aldri kom til enighet.

- Jeg krever krever full lønn i 17 måneder, ikke mer enn det. Det er en rimelig sak, sier Bøhn til TV 2 Sporten.

Det betyr nøyaktig 850 000 norske kroner i ren lønn. I tillegg til det kommer oppreising på drøyt 100 000 kroner (denne summen kan bli større), og ikke minst bonuser for å ha vunnet NM-finalen og for avansement i Champions League som trener for Larvik. Til sammen tilsvarer det i overkant av en million kroner.

- Jeg er ikke helt sikker på summen, jeg er ikke så nøye med de pengene, men det skal jeg klare å finne ut. Det viktigste er at jeg får rettferdighet i forhold til arbeidsmiljøloven, sier den sparkede treneren.

Bøhn fikk sparken på nyåret, og måtte forlate klubben umiddelbart. Klubben begrunner blant annet oppsigelsen med at Bøhn, som er samboer med Larvik-spiller Heidi Løke, har vært inhabil i forbindelse med Løkes overgang fra Larvik til Györ. I går ble det kjent at Bøhn stevner gamleklubben etter at forhandlingene om forlik gikk i vasken.

- Står hardt på sitt krav
I morgen reiser Larvik til champions League-oppgjør borte mot Liepzig. Samtidig er det klart at ledelsen i klubben og Karl Erik Bøhn står milevis fra hverandre.

- Kravet til Bøhn i tilsvaret han sendte i forrige uke er mye høyere enn det som kom frem i det første forhandlingsmøtet, sier daglig leder i Larvik håndballklubb Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Bøhn på sin side mener han har strukket seg langt i utgangspunktet, men når forhandlingene nå er avsluttet er tilbudene nullstilt.

- Jeg fikk ett skambud i januar. Dette ble hevet noe underveis, men ikke høyt nok. Jeg strakk meg langt og de hadde en sjanse til å få saken ut av verden, men det skjedde ikke. Jeg ønsker i første rekke å bli renvasket, sier Bøhn.

Larvik ser imidlertid ut til å fortsatt ville få saken ut av verden.

- Vi var og er fortsatt innstilt på forlik, men forstår at Bøhn står hardt på sitt krav.

Stor interesse
Det ligger med andre ord an til at både klubben og Bøhn må i rettsalen.

- Hvis det blir rettsak kommer den trolig opp til sommeren, sier Larviks daglige leder.

Selv om det stormer rundt klubben, ser ikke det ut til å ha ødelagt klubbens rykte.

- Vi merker stor interesse rundt jobben som trener i Larvik. Flere profilerte håndballfolk har meldt sin interesse, avslutter Bruun Hansen.