StåleSolbakken (Web)
StåleSolbakken (Web)

Solbakken tror FCK kan bli «nye» Rosenborg

– Det er et stykke igjen, men FCK kan komme dit, sier han.

FC Københavns europasuksess sikrer Danmark minst ett lag i mesterligaen de kommende årene. Det kan gi en ny storhetstid lik Rosenborgs på 1990-tallet, mener trener Ståle Solbakken.

Riktig nok vil det bli uten Solbakken i sjefsstolen, siden han tar over det norske landslaget neste sommer. Men FCK-treneren tror laget kan utrette store ting, selv om han vet det er et stykke igjen til Rosenborgs langvarige dominans i Norden.

– Det er et stykke igjen, men FCK kan komme dit. I mesterligaen i høst var vi klart nest beste lag i en gruppe med Barcelona som favoritter. Vi har bekreftet at vi er et godt lag på europeisk nivå, sier Solbakken til NTB mens han skuer utover danskenes treningsfelt på La Manga.

– Toppen i Danmark er bedre enn i Norge. Vi har hatt de samme fire-fem på toppen flere år på rad. Færre lag vil gi tøffere kamper. Dessuten vil talentene bli bedre, og flere vil komme seg ut, noe som igjen vil gi bedre landslag, mener hedmarkingen og legger til:

– Norske lag kan bli like bra igjen. Nivåforskjellen til oss nå, skyldes at vi for øyeblikket har et veldig godt lag. (©NTB)