Mener at tiltalt i Alvdal-saken må frifinnes

Forsvareren til den 46 år gamle nabokvinnen som er tiltalt i Alvdal-saken, mener at retten må frifinne hennes klient.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Advokat Anniken Mellegaard pekte i sin prosedyre onsdag ettermiddag på at det ikke finnes tekniske bevis mot hennes klient, og at det eneste som knytter 46-åringen til saken, er forklaringen til hennes sønn.

– Det er én ting dette står og faller på, det er hennes sønns forklaring. Det finnes ikke noe annet som tyder på at min klient var til stede eller medvirket, sa Mellegaard.

Det var da den 46 år gamle kvinnens sønn forklarte seg i mars i fjor at hans foreldre for første gang ble trukket inn i saken. Sønnen forklarte at foreldrene var til stede da overgrepene skjedde i nabohuset, at de filmet det som skjedde, sa han måtte gjøre det og sperret døra for ham. Dette var helt ny informasjon for politiet.

Mellegaard mener retten må se bort fra dommeravhørene fordi det ble stilt ledende spørsmål medførte at gutten forklarte seg uriktig. Hun viste også til at avhørene ble foretatt mange år etter at overgrepene skal ha skjedd, og at han har falske minner.

– Vi påstår ikke at sønnen lyver, men at det han sier, er uriktig. Det stemmer ikke, sa Mellegaard.

Aktor la tirsdag ned påstand om sju års fengsel både for den 46 år gamle kvinnen og hennes jevnaldrende ektemann. De er tiltalt for å ha medvirket til overgrep mot sine to barn.

Mellegaard holdt sin prosedyre uten sin klient til stede. 46-åringen hadde sykeforfall og møtte heller ikke da aktor holdt sin prosedyre tirsdag. (©NTB)