Tommy Hoholm montasje (Foto: TV 2)
Tommy Hoholm montasje (Foto: TV 2)
KNUT STORBERGET: Etter det TV 2 erfarer vil en ny lov om obligatorisk åstedsundersøkelse bli vedtatt. Forslaget er fremmet av regjeringen. (Foto: Scanpix)
KNUT STORBERGET: Etter det TV 2 erfarer vil en ny lov om obligatorisk åstedsundersøkelse bli vedtatt. Forslaget er fremmet av regjeringen. (Foto: Scanpix)

Storberget bistår i utleveringssak

Justisminister Knut Storberget (Ap) har til tross for pappapermisjon engasjert seg personlig i en sak for å hjelpe to bortførte norske gutter hjem til Norge fra Slovakia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnas mor bortførte i 2005 de to barna til Slovakia. Den norske barnefaren Tommy Hoholm har nå fått hjelp fra Storberget til å få barna hjem, skriver Aftenposten.

Følger saken

Før helgen kom det en ny rettsavgjørelse fra en domstol i Slovakia, som konkluderte med at barna skal hjem til Norge.

– Departementet har senest denne uken fulgt opp denne saken tett. Jeg har tidligere tatt opp saken med den ansvarlige statssekretæren, sier Storberget.

LES OGSÅ:

Men kan ikke love noe

Storberget kan ikke love at barna får komme hjem til Norge. Det er opp til det lokale politiet å utlevere dem.

– Jeg kan ikke love noe. Vi kan ikke sende politi og hente dem. Vi har ingen jurisdiksjon i Slovakia. Det er mildt sagt hårreisende hvordan myndighetene har trenert denne saken, sier Storberget.

Han krever nå at sentrale myndigheter i Slovakia får fortgang i saken. I mellomtiden står guttenes rom klart hjemme i Vesterålen, og skoleplassene holdes åpne. Et team med barnepsykiatere skal også være klare til å ta seg av guttene når de kommer til Norge.

LES MER OG SE TV 2S REPORTASJER OM SAKEN:

Betaler bidrag til barnas kidnapper

Justisministeren kjemper for bortførte barn

Vil betale private for å hente bortførte barn

Norge finansierer kidnapping

Stopper pengestrøm til kidnappere

(TV 2/ NTB)