VIL IKKE HA FACEBOOK PÅ JOBBEN: Giske kommune er først ute med å ville innføre restriksjoner på ansattes bruk av Facebook. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VIL IKKE HA FACEBOOK PÅ JOBBEN: Giske kommune er først ute med å ville innføre restriksjoner på ansattes bruk av Facebook. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Mener ansatte bruker for mye tid på Facebook

Giske kommune synes ansatte bruker for mye tid på sosiale medier i arbeidstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en av de første i landet, skal Giske kommune i Møre og Romsdal få regler om bruk av sosiale medier i arbeidstiden, skriver Sunnmørsposten.

Det skjer i sammenheng med at kommunen innfører retningslinjer for ansatte og folkevalgte.

– Bruk tiden til arbeid

En arbeidsgruppe bestående av politikere og ansatte, kom fram til at det ikke skal være tillatt å bruke arbeidstiden til å sjekke Facebook, MSN, Twitter eller lignende medier.

– Dette vil vi ikke ha noe av. Arbeidstiden skal de ansatte bruke til å arbeide, ikke til å være på Facebook. Slik er det i det private næringslivet, og slik må det også være for kommunale ansatte, sier Frp-politiker Harald Hole til Sunnmørsposten.

Han er medlem av arbeidsgruppen, formannskapet og har tidligere vært ordfører i i Giske.

Tidlig ute

Etter en omfattende høringsrunde internt i kommunen, ble forslaget endret av saksbehandleren. Anbefalingen er nå at sosiale medier skal likestilles med telefon, e-post og internett, men at privat bruk skal avgrenses mest mulig.

– Dette med sosiale medier er noe nytt som vi må forholde oss til. Etter å ha forhørt oss med flere nabokommuner, virker det som om vi er tidlig ute med retningslinjer på dette området, sier personalsjef Synnøve Thorseth, saksbehandler og leder for arbeidsgruppen som først gikk inn for et forbud.

Skrev om kolleger

Hun sier at problemstillingen kom opp etter at flere avdelingsledere fortalte at ansatte brukte Facebook i privat sammenheng på jobben.

– I tillegg har det vært episoder hvor ansatte har skrevet ting som arbeidsgiver og kolleger på Facebook, som ikke var så innmari heldig å skrive, sier Thorseth.

Etter å hørt på innspill i høringsrunden, og problemstillingen har fått modnes, er innstillingen til Thorseth å ikke inn føre forbud mot Facebook, men avgrense bruken mest mulig.

Kommunestyret skal ta den endelige avgjørelsen i midten av februar.