FINKJEMMET ÅSTEDET: Bildet fra 1999 viser teknikere fra Kripos som finkjemmer branntomten.  Drapet på Knut Øyvind Mo ble ikke oppklart. Nå har politiet gjenopptatt etterforskningen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
FINKJEMMET ÅSTEDET: Bildet fra 1999 viser teknikere fra Kripos som finkjemmer branntomten. Drapet på Knut Øyvind Mo ble ikke oppklart. Nå har politiet gjenopptatt etterforskningen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Nye spor i tolv år gammel drapssak

Politiet på Fagernes håper nye opplysninger skal hjelpe dem å finne personen som skjøt og drepte 34-åringen Knut Øyvind Mo

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Mo ble drept på Tonsåsen ved Fagernes, ble huset hans satt fyr på. Huset brant ned til grunnen, og politiet klarte aldri å finne gjerningsmannen.

Nye spor

Nå kan imidlertid nye opplysninger i saken bidra til en oppklaring, skriver Dagbladet.no.

– Vi har fått inn nye spor i saken, drøyt ti. Noen har vi allerede sjekket ut av saken. Noen spor har vi fulgt opp, men nye opplysninger gjør at vi ser på dem på nytt. I tillegg er det kommet inn nye spor som vi må få sjekket, sier lensmann Tove Kjøbli på Fagernes til avisa.

Hjelp fra TV-program

Hun sier det er spesielt to spor som er spesielt interessante, men uten å utdype hva slags spor det er snakk om.

Det er TV-programmet Krimkommisjonen på TV Norge som har fått politiet på Fagernes til å se på saken på nytt. Psykolog Ulf Åsgård retter i programmet blikket mot en bestemt gjerningsperson, men Kjøbli gjør det klart at programmets sterke konklusjon på en mulig, kjent gjerningsmann, ikke er gode nok bevis for politiet.

– Noen vet

Lensmannen er imidlertid sikker på at det finnes mennesker i området som sitter på opplysninger om saken.

– Ja, det er noen som vet. Men de tror muligens at også vi i politiet vet, og av den grunn ikke tar kontakt. La oss få avgjøre hva som er viktig. Enhver kontakt vil bli behandlet diskré, forsikrer Kjøbli. (©NTB)

TELT OVER ÅSTEDET: Knut Øyvind Mo ble skutt og huset tent på i et forsøk på å skjule drapet.
Kripos plasserte et telt over restene av huset på Tonsenåsen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
TELT OVER ÅSTEDET: Knut Øyvind Mo ble skutt og huset tent på i et forsøk på å skjule drapet. Kripos plasserte et telt over restene av huset på Tonsenåsen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)