STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen.  (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)
STOPP: Lekkasjer i 20 brønner på Gullfaksfeltet førte i 2010 til at Statoil i alt har måttet stenge 50 brønner på gigantfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil, © Harald Pettersen)

Statoil innrømmer informasjonssvikt om Gullfaks

Statoils ledelse innrømmet mandag at informasjonen oljeselskapet har gitt om problemene på Gullfaks-feltet til Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet har vært mangelfull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet stilte topptungt opp for pressen for å informere om driften av feltet, der det fra flere hold er blitt reist tvil om sikkerheten til de som arbeider der.

Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, Øystein Michelsen, viste til sin egen tid som plattformsjef da han understreket at de ansattes trygghet kommer først for selskapet.

– Tar aktivt tak

– Når våre folk gir uttrykk for ikke å være trygge på jobb, tar vi aktivt tak i dette. Vi samarbeider også med våre tillitsvalgte og verneombud for å sikre at folk skal føle seg trygge, sa Michelsen.

Han innrømmet samtidig at selskapet ikke har vært tydelig nok overfor Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet, særlig etter nestenulykken på Gullfaksfeltet i fjor.

– Ikke tilstrekkelig

– Etter at vi i 2010 intensiverte arbeidet med å kartlegge tilstanden i brønner på Gullfaks-feltet, presenterte vi arbeidet i møter med tilsynet og Oljedirektoratet 16. og 21. desember. Vi erkjenner at detaljeringsgraden av informasjon i disse møtene ikke har vært tilstrekkelig, sa Michelsen. (©NTB)