Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen (til venstre) under rettsaken i overgrepssaken i Østerdalen i Nord Østerdal tingrett  (Foto: Morten Holm)
Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen (til venstre) under rettsaken i overgrepssaken i Østerdalen i Nord Østerdal tingrett (Foto: Morten Holm)

Krever 8,9 millioner kroner i oppreisning i Alvdal-saken

– Denne saken sprenger alle grenser, sier en av bistandsadvokatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tiltalte i Alvdal-saken må betale i alt 8,9 millioner i oppreisningserstatning til de fire fornærmede barna, mener bistandsadvokatene.

– Hovedtiltalt må betale

De la tirsdag ned sine påstander i Nord-Østerdal tingrett. Bistandsadvokatene mener at den hovedtiltalte kvinnen og hennes tidligere samboer må betale en million kroner hver til hvert av kvinnens to barn.

LES OGSÅ: Ber om 13 og 14 års forvaring i Alvdal-saken

I tillegg mener bistandsadvokatene at det tidligere samboerparet i Alvdal må betale 1,2 millioner kroner hver til hver av de fornærmede nabobarna.

Nabobarnas foreldre står overfor et krav på 1,2 millioner kroner hver til hvert av sine to barn.

Barna til den hovedtiltalte kvinnen krever dessuten 100.000 kroner hver av den femte tiltalte i saken, en 63 år gammel mann.

– Sprenger alle grenser

Totalt beløper oppreisningskravene seg til 8,9 millioner kroner.

– Kravet jeg legger fram er svært høyt i forhold til rettspraksis. Den strenge straffepåstanden til aktoratet avspeiler seg også i erstatningskravet. Denne saken sprenger alle grenser, sa Inger Johanne Reiestad Hansen, som er bistandsadvokat for de to barna til den hovedtiltalte kvinnen.

Forsvarerne til de to reagerer på beløpene, som de mener er altfor høye og påpeker at de ligger skyhøyt over rettspraksis. (©NTB)