side 4_3.jpg1
side 4_3.jpg1

Denne badebyen er nordmenns nye favoritt

Se hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruinene i Side

Restene av antikkens Side ligger åpent til skue rundt dagens bykjerne, og er en av Lilleasias mest overveldende ruinbyer. Det mest monomentale her er uten sammenligning amfiteatret, som har plass til opp mot 20 000 publikummere. Hold utkikk etter konserter og andre evenementer her. Ellers anbefales det å studere et kart over området og rusle filosofisk rundt på egenhånd på markedstorget, rundt templer, gjennom byporten og i det gamle termalbadet.

Les også: 6 TIPS TIL USPESIFISERT FERIE

Sykletur ut av Side

Du må innover i landet om du vil unnslippe masseturismen, og på sykkel kommer du tett på folk og fe. Side Rent a Car har tross navnet også noen få off road-sykler til leie for en rimelig penge. Dra opp til det nydelige fossefallet en halvtimes tråkking nord for nabobyen Manavgat (det er brukbart skiltet), og videre utover på bygda så langt kondisen holder.
www.siderentacar.com

Middag hos Mehmet i Side

Spis deg mett, og slå av en prat på norsk med daglig leder Gabriel i utendørsrestauranten Mehmet's in the Ruins. Rolig beliggenhet ved Sides gamle bymur, god mat og mange (norske) stamgjester. Rett ved rundkjøringen med den store flaggstangen.

Les også: ISTANBULS BESTE KEBAB

Den østre stranden i Side

Stranda vest for Side er pakket flere kilometer bortover med strandrestauranter, digre resorts og butikker. På østsiden er det langt roligere, med små strandbarer og enkel bevertning. Det er her du finner det lille som er av lokalbefolkning med fritid.

Les også: TYRKIAS 11 BESTE STRENDER

Markedet i Manavgat

Mandag er den store markedsdagen i Sides naboby Manavgat, og det koker av liv og handel. Pruting lønner seg oftere enn du tror, men selgerne er alltid mer drevne enn deg. Det er mulig å gjøre gode kjøp av krydder, skinnvarer, tepper og smykker, men også verdt en tur bare for å se på folkelivet og ta et glass te.

Les også: ALT INKLUDERT, TAKK

Turistinformasjon til Side

www.side-site.com
www.side-manavgat.com
www.side-turkey.co.uk

PS: Nordmenn trenger visum til Tyrkia, men det kjøper du ved ankomst. For tiden koster det 15 euro.

Les også: ANBEFALINGER FRA ANTALYA

Slik kommer du til Side

Side er en svært populær charterdestinasjon for nordmenn, og blant andreVing, StarTour, Apollo, Detur, Solia og Tyrkiareiser har turer hit.

Du kan også ta rutefly med Norwegian fra Gardermoen til Antalya, som ligger rundt halvannen time unna.

Sov godt i Side

Velutstyrte resorts og hoteller i ulike størrelser ligger tett i tett bortover kysten. Terrace Hotel (http://www.hotelterrace.com/ ) og Sentido Perissia (http://www.sentidohotels.com/ ) er blant de aller mest anbefalte.

Reiser dere uten barn, er Conny's Hotel (http://www.connys-side.net/ ) et familiedrevet, lekkert og fredfullt alternativ kun for voksne, med priser under 400 kroner i lavsesong.

Vil dere bo rimelig og midt i gamlebyen er Yukser Pansion (http://www.yukser-pansiyon.com/ ) et trivelig og personlig alternativ med kun åtte dobbeltrom for ned i 200 kroner natten.

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.