kim (Foto: TV 2)
kim (Foto: TV 2)

TV 2 spøker om atombombe - nå kommer reaksjonene

– Vi kunne ønske at den ikke berørte et såpass betent politisk tema. SE VIDEOEN HER!

Kims reklame med det kjente slagsordet «ingen Kims, ingen kos» blir parodiert under «Gullfisken», som sendes på TV 2 lørdag.

Kaster raketter

Reklamen har fått slagordet «ingen Kim, ingen kos», og driver gjøn med Nord-Koreas beryktede leder Kim Jong-il og hans sønn Kim Jong-un, hvor sønnen kaster lekeraketter og sprenger bomber i landet, som ifølge lekkasjer fra en ny FN-rapport, skal ha minst ett atomanlegg.

«Ny Kim - enda sprøere», avsluttes videoen med.

Kims reagerer

Freuchen
Freuchen
Presseansvarlig i Kims, Ann-Beth Freuchen var ikke klar over denne parodien da «God kveld Norge» var i kontakt med henne.

Hun er ikke udelt positiv til reklamefilmen.

– Gullfisken er jo et morsomt program som har fokus på reklame og oppmerksomheten omkring reklame generelt. I 2010 har KiMs' reklamekonsept for Fredagskos fått positiv oppmerksomhet, og Gullfisken parodierer ofte populære reklamefilmer. Når jeg ser parodien fra TV 2 kunne jeg likevel ønske at den ikke berørte et såpass betent politisk tema, sier hun til «God kveld Norge».

Stille fra Nord-Korea

Nord-Korea har ikke ambassade i Norge, men den svenske ambassaden har fått se videoklippet. De ønsker imidlertid ikke å kommentere innholdet overfor «God kveld Norge».

Heller ikke PR-representant for Nord-Korea i Norge, Bjørnar Simonsen, som tidlligere har uttalt at Kim Jong-il er en helt for han, ønsker å si noe om parodien.

Nord-Korea er et av verdens mest isolerte land, og har en økonomi hvor staten kontrollerer mer enn 90 prosent av alt arbeid. Landet ligger i tillegg i en langvarig konflikt med Sør-Korea, som endte med at nordkoreanske styrker bombet en sørkoreansk øy i november. Fire personer ble drept i angrepet.