Andy Carroll (Foto: Owen Humphreys/Ap)
Andy Carroll (Foto: Owen Humphreys/Ap)
Alan Pardew (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Alan Pardew (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Carroll: – Jeg ville bli, men klubben presset meg ut

Andy Carroll insisterer på at han egentlig hadde lyst til å fortsette i Newcastle.

Andy Carroll ble tidenes nest dyreste spiller i Premier League da han mandag ble kjøpt fra Newcastle til Liverpool.

Carroll avslører nå at han egentlig ikke hadde lyst til å forlate hjembyen og lokallaget.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Carroll: – Jeg er knust
– Jeg var i kontraktsforhandlinger, og snakket med manageren om det. Han sa at Newcastle ikke kom til å gi meg en ny kontrakt, og det var da tilbudet på 30 millioner pund kom inn. Så spurte jeg manageren hvorfor jeg ikke fikk en ny kontrakt, og han sa at hans hender var bundet. Han sa det ikke var opp til ham, og så ble budet på 35 millioner pund akseptert, sier han til Chronicle.

Og fortsetter:

– Og så fikk jeg lov til å snakke med Liverpool. Klubbeieren gjorde det da klart overfor meg at jeg ikke var ønsket i klubben, og at hans eget helikopter ventet på meg, klart for å ta meg ned til Liverpool for å snakke med dem.

– Så spurte Derek (Llambias, klubbdirektør) meg om å legge inn en søknad om overgang. Så da var jeg presset inn i et hjørne, og hadde ikke noe valg. Jeg var uønsket, og de gjorde det klart at de ønsket pengene, sier Carroll.

Landslagsspissen synes exiten fra Tyneside er trist.

– Jeg er knust over at jeg ikke var ønsket av mitt lokale lag, etter alt jeg har gjort og fremgangen jeg har gjort. Jeg ville ikke dra i det hele tatt, sier han.

– Ba om å få reise
Magpies-manager Alan Pardew avviser alle påstander om at spissen ble presset ut, og holder fast på at klubben ikke ønsket å selge.

– Vi avslo et stort tilbud fra Liverpool, og så kom de tilbake med et enda større tilbud.

– Andy kom til meg og ba om en ny kontrakt, selv om han fornyet tilbake i oktober. Etter diskusjoner innad i klubben fant vi ut at det ikke ville lønne seg å fornye så tidlig og at kravene hans var for store. Da ba han om å få reise fra Newcastle, forteller Alan Pardew til Shields Gazette, gjengitt av Sky Sports.

Carroll ble solgt til Liverpool for rekordsummen 35 millioner pund - drøyt 320 millioner kroner - og i ettertid innrømmer Pardew at han er skuffet men at det var riktig å selge.

– Jeg er skuffet. Andy er en flott fyr og jeg liker ham virkelig godt. Men, det var hans avgjørelse og den kunne ingen gjøre noe med.

– Og ingen spiller er større en klubben. Vi er smått sjokkert over at han har dratt, men vi har ikke de samme finansielle musklene som Liverpool, sier manageren.