Fernando Torres og Steven Gerrard. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Fernando Torres og Steven Gerrard. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Øyvind Alsaker: – Liverpool er antakelig styrket

Øyvind Alsaker tror ikke nødvendigvis Liverpool kom dårlig ut av mandagens overgangsinnspurt.

Årets januarvindu fikk en svært heftig avslutning med Liverpool i en av hovedrollene.

– Det var et heftig vindu dette. Det er sjelden det skjer så mye i januar. Så lenge jeg har holdt på, så kan jeg ikke huske sånn aktivitet. Det jeg har vært med på før er at bunnlag har fått inn en målscorer og reddet plassen. Som da Everton hentet inn Kevin Campbell, sier TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– Logikk i Torres-sum
Som Liverpool-supporter fikk han merke dramaet på kroppen. Han tror Chelsea gjorde en god handel da de hentet Fernando Torres.

– Her føler jeg at Chelsea, om ikke kjøpt seg ligagullet, så har de i hvert fall styrket seg noe vanvittig. I hvert fall i forhold til Champions League. Men de har to møter med United, så vi kan gi dem en sjanse, mener Alsaker.

– Abramovitsj er tilbake på det gode, gamle sporet med å lesse ut penger. Tydelig at han erkjenner at stallen ikke har vært sterk nok, fortsetter han.

For han synes ikke nærmere en halv milliard kroner blir feil for en spiss som Torres.

– 50 millioner pund for Torres synes jeg det er en viss logikk i. Han er verdensmester, europamester og har en track record i Premier League som gjør at han forsvarer en sånn sum, sier han.

– Carroll er en gambling
Da er han mer tvilende til Liverpools utlegg på Andy Carroll.

– 35 millioner pund for Carroll er absurd. Han har en halv sesong bak seg i Premier League og er ikke etablert. Det er gambling uten like. Både sportslig hvor han har vist for lite til å fortjene den niende høyeste overgangssum i historien. Men også utfra hva slags gutt han er. Det gjør meg skeptisk, sier Alsaker.

Han liker heller ikke at Carroll tirsdag har uttalt at han ikke ønsket å forlate Newcastle, men ble tvunget ut.

– Hvis det blir hjemlengsel og hjem til Tyneside på fridagene, så har Liverpool kjøpt seg et problem, mener fotballkommentatoren.

Han mener summen de har betalt for Carroll er hinsides all fornuft, men påpeker at salgene av Torres og Ryan Babel utligner utleggene for Carroll og Luis Suarez.

– En schizofren følelse
Alsaker tror også at Liverpool alt i alt kommer styrket ut av handlingen. Selv om Torres hadde en helt spesiell plass i Liverpool-fansens hjerter.

– Det er en schizofren følelse. Hvis du ser for deg Torres slik han var da han kom til Liverpool. Scoret mot Chelsea og bøttet inn mål. Han hadde en helt spesiell innvirkning på fansen. Noen av dem sa at han tuklet med legningen deres, Holder du opp den Torres, så ser du Liverpool rase sammen. Men hvis du legger vekt på den siste sesongen, så kommer Liverpool styrket ut av det. Den Torres vi har sett i år har ikke vært noe. Det har vært en spiller som ikke ville spille for klubben, mener han.

Han tror også Liverpool-fansen er optimister etter det som skjedde mandag.

– Alle Liverpool-fans gleder seg til å se en ny nummer 7 og 9. Optimismen er tent igjen. Det skjer noe nytt.

– Jeg tror man må tenke langsiktig. Eierine viser vilje. De handler når Torres vil ut og henter inn to nye. Et klart svar til fansen om at de har ambisjoner. Hvis de styrker like mye til sommeren, så kan det bli bra på sikt, mener han.