Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Bari-fansen håper på en målfarlig viking

Bari-fansen håper Erik Huseklepp kan skyte Bari til ny Serie A-kontrakt. Noen har store forventninger. Andre er mer skeptisk

Bari / Bergen (TV 2 Sporten):

I dag blir Erik Huseklepp presentert som ny Bari-spiller.

Fansen kaller ham «Enrico»
Angrepsspilleren er i utgangspunktet et ubeskrevet blad i Italia, men fansen har likevel store forhåpninger til den tidligere Brann-spilleren. De har allerede døpt ham «Enrico».

– Er det ikke isbjørner i gatene da? Da må han jo være god. Generelt er vi italienere veldig fascinert av Norden, dens natur og folk, ler en representant for Ultras Bari.

Ultras Bari har ikke for vane å snakke med pressen. Derfor ønsker han å være anonym.

Han innrømmer at fansen ikke har den største kunnskapen om klubbens nye spiller.

– Jeg har ikke hørt om Huseklepp før, men siden sportsdirektøren går god for ham, og han pleier å være kresen, og han har vært veldig etterspurt i utlandet, både i Russland og Skottland, så må han være god, sier han.

Forventer ti mål i år
Bari ligger sist på tabellen, og trenger sårt en målscorer. Klubben har scoret desidert færrest mål i hele Serie A. Det gjør fansen litt skeptisk når det gjelder kjøpet av Huseklepp.

– Ryktene sier at han skal være en veldig god dribler, men ikke fullt så god til å score mål. Dessverre er det akkurat det vi trenger. Men vi håper han er en ekte viking og kan hjelpe oss til å beholde plassen, sier han.

Nicola Cassano regner seg selv som blodfan av Bari og har vært på hver eneste kamp siden 1988, men han er ikke medlem av Ultras. Han har enda større forventninger til nordmannen.

– Jeg forventer at Huseklepp kommer til å score minst ti mål denne sesongen. Hvis ikke kommer vi ikke til å like ham, sier Cassano.

Ultrasene liker heller ikke at Huseklepp kommer fra en lengre vinterpause i Norge.

– Vi er skeptisk til at det er pause i Norge og er redd for at han ikke er helt i form. Vi forventer ikke at han starter mot Inter på torsdag, men han kan komme inn i løpet av kampen, sier Bari-fanen.

Cassano har større tro på formen til Huseklepp.

– Jeg tror han går rett inn på laget mot Inter. Jeg tror han er prikken over i'en og den som skal redde plassen for oss.