David Luiz (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
David Luiz (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

David Luiz ble klar for Chelsea

Signerte brasiliansk stjerneskudd i tolvte time.

På en helt annen dag ville David Luiz' overgang fra Benfica til Chelsea skapt store overskrifter.

Overskriftene var det derimot Fernando Torres og Andy Carroll som stjal, med sine rekordoverganger fra og til Liverpool.

Men den brasilianske midtstopperen var heller ingen billig mann på hente i overgangsvinduets siste timer. Det antas at prisen kan komme opp i 200 millioner kroner.

I siste liten
Chelsea hadde jaktet på 23-åringen med fire landskamper i lengre tid uten hell, og de fleste trodde at klubben hadde gitt opp å signere ham i dette overgangsvinduet, før Roman Abramovitsj trakk rublene opp av hatten i siste liten.

Det var så liten tid igjen av fristen for registrering av spillere at det ikke lot seg gjøre å fly Luiz til London for å gjennomgå papirene mandag kveld, så alle formaliteter ble gjennomført i Portugal.

– Et av de største talentene
– Det er en stor utfordring for meg, men jeg er bestemt og sikker på min evne til å tilpasse meg denne fantastiske ligaen, sier Luiz til Chelseas nettsider.

Klubbdirektør Ron Gourlay er sikker på at Luiz vil slå til i Premier League.

– David Luiz er et av de største forsvarstalentene i verden, og allerede landslagsspiller for Brasil. Jeg er helt sikker på at han vil vise seg å være en verdifull tilvekst til stallen, sier Gourlay.