USA advarer mot å reise til Storbritannia

USA opprettholder sin advarsel mot å reise til Storbritannia og viser til at terrorfaren fortsatt er stor der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikansk UD opprettholder også en generell advarsel til amerikanske statsborgere som reiser til andre steder i verden og understreker at de fortsatt risikerer å bli terrormål.

- Fersk informasjon tyder på at al-Qaida og tilknyttede organisasjoner fortsatt planlegger terrorangrep mot amerikanske interesser i flere regioner, blant dem Europa, Asia, Afrika og Midtøsten, heter det i reiserådet.

Utenriksminister Hillary Clintons departement sendte ut den samme advarselen i august i fjor, og ber særlig amerikanere i utlandet unngå sportsbegivenheter, hoteller, gudshus og andre steder der folk samles.

Terrorister kan tenkes å ta i bruk en rekke metoder, blant annet selvmordsaksjoner, likvidasjoner, bortføringer, kapringer og bombeattentat, heter det i advarselen.

Foruten det generelle reiserådet som advarer om faren for å bli terrormål i utlandet, rettes det en spesiell advarsel til amerikanere som planlegger å reise til Storbritannia eller bosette seg i landet. Dette som følge av fortsatt stor terrortrussel på de britiske øyer, heter det i advarselen. (©NTB)