USA advarer mot å reise til Storbritannia

USA opprettholder sin advarsel mot å reise til Storbritannia og viser til at terrorfaren fortsatt er stor der.

Amerikansk UD opprettholder også en generell advarsel til amerikanske statsborgere som reiser til andre steder i verden og understreker at de fortsatt risikerer å bli terrormål.

- Fersk informasjon tyder på at al-Qaida og tilknyttede organisasjoner fortsatt planlegger terrorangrep mot amerikanske interesser i flere regioner, blant dem Europa, Asia, Afrika og Midtøsten, heter det i reiserådet.

Utenriksminister Hillary Clintons departement sendte ut den samme advarselen i august i fjor, og ber særlig amerikanere i utlandet unngå sportsbegivenheter, hoteller, gudshus og andre steder der folk samles.

Terrorister kan tenkes å ta i bruk en rekke metoder, blant annet selvmordsaksjoner, likvidasjoner, bortføringer, kapringer og bombeattentat, heter det i advarselen.

Foruten det generelle reiserådet som advarer om faren for å bli terrormål i utlandet, rettes det en spesiell advarsel til amerikanere som planlegger å reise til Storbritannia eller bosette seg i landet. Dette som følge av fortsatt stor terrortrussel på de britiske øyer, heter det i advarselen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2