Egypts visepresident: – Mubarak vil starte dialog

Egypts visepresident sier president Hosni Mubarak har bedt ham om «straks» å starte samtaler med alle de politiske partiene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egypts nyutnevnte visepresident Omar Suleiman leste mandag opp en kunngjøring på statlig TV og sa at han snakket på vegne av president Mubarak.

Ifølge Suleiman er regjeringen villig til å snakke med alle de politiske gruppene i landet om politiske og konstitusjonelle reformer.

Blant temaene som skal diskuteres, er endringer i loven som bestemmer hvem som kan stille til valg, melder Reuters.

– Samtalene skal føre fram til konkrete forslag til lovendringer, og en tidsplan for når de skal tre i kraft, ifølge Suleiman.

Den mest kjente opposisjonsbevegelsen i Egypt, Det muslimske brorskap, oppfordret mandag kveld folket til å fortsette demonstrasjonene helt til Mubarak går av som president. Få tror opposisjonen vil nøye seg med et annet utfall.

Tidligere har imidlertid brorskapet sagt at det vil støtte opposisjonsleder og nobelprisvinner Mohamed ElBaradei i eventuelle forhandlinger med den sittende presidenten.

En talsmann for hæren sa tidligere mandag kveld at den ikke vil bruke makt mot demonstranter som protesterer mot presidenten, noe som tolkes som et hardt tilbakeslag for Mubarak.

Tirsdag er det varslet gigantdemonstrasjoner i både Kairo og Alexandria. (©NTB)