Støre: - Folks mening må få komme til uttrykk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker dialog og nasjonal forsoning i urolige Egypt og ber landet finne måter å la folks mening komme til uttrykk på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men utenriksministeren understreker samtidig at det er opp til egypterne å ordne opp i Egypt, og han sier det ikke skal være opp til andre land å bestemme.

UD har dannet en krisestab for å høyne beredskapen og kunne bistå nordmenn i Egypt på best mulig måte. I tillegg blir ambassaden nå styrket med ekstrapersonell fra Oslo.

De som befinner seg i store feriebyer som Sharm el-Sheik og Hurghada, bør kontakte sin reiseoperatør for å avklare status for hjemreise, heter det i en uttalelse fra departementet.

EU ba mandag om reformer og at det innen kort tid holdes frie valg i Egypt. Men Unionens ledere avsto fra å be president Hosni Mubarak gå av.

- Norge forutsetter at et valg holdes etter internasjonale prinsipper og er fritt og rettferdig, sier Støre til NTB og fremholder at det er grunn til å være kritisk til gjennomføringen av parlamentsvalget før jul. (©NTB)