Lisbeth Meisler
Lisbeth Meisler

– Jeg lider fryktelig og føler meg hjelpeløs

– Han gamle idioten Mubarak går ikke før hele landet står i brann, sier TV-kjendisen.

Opptøyene i Egypt forsterkes for hver time, og TV 2 Nyhetene kan fortelle at det i dag brøt ut slåsskamper på flyplassen i Kairo mellom mennesker som prøver å flykte fra landet.

Alle charterfly fra Norge til Egypt er innstilt fram til 23. februar, og de 3400 norske turistene som er i landet forlater landet denne uken.

lisberth-meisler
lisberth-meisler

– Opptøyene kommer til å spre seg til over alt

«Charterfeber»-deltaker og reality-kjendis Lisbeth Meisler (48) fra Sarpsborg fant for 1 1/2 år siden lykken med egyptiske Ahmed Rizk (27).

Nå frykter hun for livet til kjæresten.

– Opptøyene kommer til å spre seg til over alt. Han gamle idioten Mubarak går ikke før hele landet står i brann. Han har holdt på slik i 30 år, så dette kommer til å bli enda mer elendig enn det allerede er, sier en redd Meisler til «God kveld Norge».

Har fått telefonkontakt med Ahmed

Bingovertinnen fra Østfold, som har deltatt i TV3-programmet flere sesonger på rad, blir stresset av å tenke på at Ahmeds hjemland er i krise.

– Han er hjemme hos familien i Mansoura, heldigvis. I Kairo er det kaos, internett og mobil er kuttet der, men heldigvis har jeg kontakt med «habibi`n» min (elskede på arabisk, journ.anm). Hadde det ikke vært slik hadde det tørna for meg, sier hun alvorlig.

Norske myndigheter vurderer fortløpende om Norge skal tilby evakuering av nordmenn på ferie i Egypt, men det foreligger ingen konkrete planer om det nå.

– Jeg føler meg så hjelpeløs

Lisbeth har på sin side ikke mulighet til å hente Ahmed til Norge, og synes det er tøft å ikke være sammen med han i den tøffe tiden.

– Vi er jo nyforlova, det ble vi den 11. november i Kairo. Satt på spissen kunne jeg vært der nå. Jeg sover ikke godt om natta, og jeg kan bare glemme å reise nedover. Jeg må nok bare sette på pauseknappen en stund, sier Lisbeth, og legger til:

– Jeg føler meg så hjelpeløs. Det er tøft for meg nå. Dette her er ikke en god situasjon, og det er nå han hadde trengt meg. Selv om «habibi`n min» har familien sin, så er det ikke det samme uten meg. Det er ikke noe fly nedover før langt ut i februar, og da håper jeg at jeg kan begynne å leve igjen og få komme ned å se han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

meisler (Foto: Privat)
meisler (Foto: Privat)

Lider og savner forloveden

Lisbeth forteller at savnet blir ekstra sterkt når man opplever ufred og usikkerhet.

– Jeg savner og lengter hele tida, og nå har det blitt veldig forsterket. Når en har vært så mye der nede, kjenner landet og har forloveden sin der, ja da lider en, sier Lisbeth, som karakteriserer seg selv som et følelsesmenneske.

– Dette er grusomt. Natta er verst, det er da tankene kommer. Du kan bare drite i å sove, for det er ikke fred der da heller. De driter jo i portforbudet. Jeg sover maks tre-fire timer med litt flaks, stønner hun.

Bruker galgenhumor som terapi

Lisbeth fikk mye oppmerksomhet da forholdet til 27-år gamle Rizk ble kjent. Men aldersforskjellen bryr hun seg ikke om, og bruker den heller som humor for å komme seg gjennom de tunge dagene hun nå opplever.

– Jeg orker ikke gamle «kællær». En trenger noe ungt og sprettent noe når en blir så gammel som meg. Han blir jo 28 år i morgen. Jeg er 48, så det er bare 20 år mellom oss. Jeg er dau, jeg, når han har bare sine beste år, sier hun galgenhumoristisk, og legger til at alle meldingene fra venner og kjente er kjærkomne.

– Jeg får masse koselige meldinger, og mange tenker på meg. Det er godt, ille hyggelig!