Italy's Ivan Basso (R) (Liquigas   Doimo) and Australian Cadel Evans (BMC) climb Monte Zoncolan in stage 15 of the 93r (Foto: Luk Beines/Afp)
Italy's Ivan Basso (R) (Liquigas Doimo) and Australian Cadel Evans (BMC) climb Monte Zoncolan in stage 15 of the 93r (Foto: Luk Beines/Afp)

Evans: – Schleck og Basso er Tour-favorittene

Men Cadel Evans håper også å kjempe om seieren.

Med dopingutestengte Alberto Contador ute av dansen blir kampen om Tour de France-seieren hakket mer åpent i sommer.

Cadel Evans er en av dem som ønsker å kjempe om gul trøye i juli, men veteranen holder to av konkurrentene som større favoritter.

– Andy Shleck er den mannen alle vil holde øye med. Men også med Ivan Basso, som er tilbake i Touren og dropper Giro d'Italia, har Liquigas et solid lag for et treukersritt. Det viste de i Giroen i fjor, sier han til Cyclingnews.

Evans, som har to 2. plasser i Touren (2007 og 2008), har imidlertid også finsiktet årets Tour, og kommer til å kjøre langt færre ritt i vår for å være i best mulig form

Det er en luksus Evans ikke alltid har hatt.

– Tidligere ble jeg ofte tvunget til å kjøre ritt som jeg egentlig ikke ville kjøre, mens det egentlig ville vært bedre å bruke tiden på trening, forteller BMC-rytteren.

Evans sesongdebuterer i Giro del Friuli 3. mars, før han skal innom både Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Ardenner-klassikerne.

Årets Tour tråkkes i gang 2. juli.

Andy Schleck (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)
Andy Schleck (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)