Gunnar Hvarnes (Foto: Tom Haga)
Gunnar Hvarnes (Foto: Tom Haga)

Slik blir lammet perfekt!

Gunnar Hvarnes ble nummer tre i kokkekonkurransen Bocuse d'Or forrige uke. Her viser han hvordan man tilbereder perfekt lam.

I flere dager har årets store kokkekonkurranse, Bocuse d'Or, pågått i Lyon i Frankrike, og onsdag kunne norske Gunnar Varnes ta imot bronsestatuetten.

– Det har vært en liten kolaps etterpå hvor jeg har gjemt meg vekk et par dager. Det har vært litt styr, men nå får jeg bare stå på igjen, forteller Hvarnes til God morgen Norge.

Årets kokk

Gunnar Hvarnes ble kåret til årets kokk i 2009 og fikk i den sammenheng vite at han skulle representere Norge i Bocuse d'Or.

– Det har vært masse forberedesler de to siste årene, og det har vært masse opplevelser, sier Gunnar.

I konkurransen lagde Hvarnes to fat med mat til 14 personer. Et fat med breiflabb som hovedingrediens og et fat med lam fra Skottland som hovedingrediens.

Mat og kunst

Å være kokk i superklasse, handler også om å ha talent for kunst og design.

– Jeg har designet både fat og former og alt selv, sier Hvarnes.

Et fat tar fem timer og trettifem minutter å lage fra råvarene tilberedes til fatet dekoreres.

Her lager Gunnar Hvarnes og Wenche Andersen lam med ertepuré og lammesky

489165

Gunnar Hvarnes_jobber (Foto: Tom Haga                )
Gunnar Hvarnes_jobber (Foto: Tom Haga )
Gunnar Hvarnes (Foto: Tom Haga)
Gunnar Hvarnes (Foto: Tom Haga)
Gunnar Hvarnes Lyon_Tribune_helskjerm (Foto: Tom Haga)
Gunnar Hvarnes Lyon_Tribune_helskjerm (Foto: Tom Haga)
Fat med lam (Foto: Tom Haga)
Fat med lam (Foto: Tom Haga)
maten_helskjerm (Foto: Tom Haga)
maten_helskjerm (Foto: Tom Haga)
Osa Hvarnes (Foto: Tom Haga)
Osa Hvarnes (Foto: Tom Haga)