SUKSESS : Det er ikke bare i Norge plateaktuelle Stella Mwangi har suksess om dagen. I hjemlandet Kenya ligger hun på syvendeplass på East African Charts. (Foto: Beate Tecza, © ps)
SUKSESS : Det er ikke bare i Norge plateaktuelle Stella Mwangi har suksess om dagen. I hjemlandet Kenya ligger hun på syvendeplass på East African Charts. (Foto: Beate Tecza, © ps)

«MGP»-Stella nyter suksessen i Kenya

Holdt konsert for tusenvis av fans i Nairobi før jul.

Stella Mwangi ble lørdag klar for finalen i årets Melodi Grand Prix, og mange utroper henne allerede som den store favoritten til å vinne årets «MGP».

24-åringen kommer opprinnelig fra Kenya, og i hjemlandet er hun en stor stjerne allerede.

Afrika suksess

Stella Mwangi bodde sine første leveår i Kenya, men flyttet senere til Eidsvoll med familien som kom som politiske flyktninger til Norge i 1991. Hun ga ut debutalbumet «Living for music» i 2008. I fjor ble hun nominert til MTV African Music Awards som årets nykommer, og hun har flere hits i flere afrikanske land.

– Jeg er et kjent fjes i Kenya, begynte å gi ut musikk der i 2005 og etter i fjor da sprakk det litt, sier Stella til God kveld Norge.

Konsert

I Kenya var Stellas onkel hennes afrikanske manager, og i 2006 begynte arbeidet der å bære frukter. Mwangi ga ut singlene «Happy» og «Take It Back», om hennes varme følelser for Kenya, og dette førte til at Stella vant prisen for «Most promising artist» under Kisima Music Awards, Kenyas svar på Spellemannprisen. Før jul hadde holdt hun en stor konsert i Nairobi i Kenya.

– Jeg hadde konsert i Nairobi og der var det mange tusen tilskuere.

Du er ikke plaget av papparazzier?

– Nei, jeg er der veldig sjelden, så når jeg først er der , er jeg der maks en uke og kommer tilbake til Norge. Men de fikk tatt noen bilder, ler Stella til «God kveld Norge».