brorvibeke (Foto: TV 2)
brorvibeke (Foto: TV 2)

Fant tre ukjente brødre i jakten på faren

Slik gikk det med Vibeke etter «Sporløs».

I tirsdagens episode av «Sporløs» fikk vi se at Vibeke Teigland Jakobsen (46) var på leting etter sin far som flyttet tilbake til hjemlandet England da hun var liten jente.

På 60-tallet bodde Vibekes mor sammen med britiske John Barry Mullen i Bergen. Sammen fikk de sønnen Mark og datteren Vibeke. Like etter at Vibeke var født ble det slutt mellom foreldrene. John Barry flyttet til Manchester i England og all kontakt med familien i Bergen ble brutt.

– Det slo meg ikke at han skulle være død

Vibeke har alltid hatt lyst til å møte faren sin, og endelig tok hun steget med å la «Sporløs» hjelpe henne. Etter en kort research-runde fant dessverre «Sporløs»-redaksjonen ut at faren var gått bort i en alder av bare 62 år.

sporlos2
sporlos2

– Jeg har tenkt på ham i alle år og jeg trodde virkelig at jeg skulle få treffe ham. Det slo meg ikke at han skulle være død. Han var jo så ung, sier Vibeke til TV2.no.

Rundt gravsteinen så Vibeke at det var lagt ned steiner med hilsener innskrevet. Den ene var fra en bror med navn Anthony.

– Jeg visste da at jeg hadde en bror til, men at de var tre til sammen var et sjokk!

Se det første møtet med brødrene i videoen øverst!

– Jeg har hatt én bror hele livet, men nå har jeg fire!

Selv om det ble en trist start på «Sporløs»-eventyret for Vibeke så tok det hele altså en uventet vending.

– «Sporløs» har vært noe av det største jeg har opplevd. Det har vært med på å forandre veldig mye. Jeg har hatt én bror hele livet, men nå har jeg fire! sier Vibeke som har beholdt kontakten med alle sine «nye» brødre etter innspillingen av «Sporløs».

– Jeg har fått en veldig fin kontakt med alle brødrene mine – og spesielt Anthony som er yngst. Han og kona har bestilt flybilletter til Bergen allerede, sier Vibeke som gleder seg veldig til broren kommer til vestlandshovedstaden i mars.

– Jeg kan nesten ikke vente! Vi har fått en veldig fin kontakt. Vi bestemte oss for at han skulle komme til Norge allerede da jeg var der borte. Vi to er så like når det gjelder følelser og det at vi liker å snakke om ting. Også har vi lik nese, sier Vibeke som også fikk fortalt av sine brødre da hun var i England at hun hadde sin fars nese.

hjertlig
hjertlig

Også Anthony hadde bare godord og si om sin nye søster.

– Hvis jeg skulle valgt en søster kunne jeg ikke ha valgt en bedre søster. Hun er en fantastisk person, sa Anthony i tirsdagens episode.

– Jeg var helt på tuppa der borte

I episoden fortalte også Anthony at faren hadde sagt at han skulle reise til Norge og besøke sine norske barn hvis han vant i Lotto. Nå tar hans yngste sønn turen for ham.

– Anthony og kona skal være her en hel uke så nå skal vi bli ordentlig kjent. Da vi var i England så var det jo mange kameraer og sånt. Jeg var også helt på tuppa når jeg var der borte. Nå gleder jeg meg bare så mye til de kommer, sier Vibeke som også har en bror i Norge som aldri har møtt sine tre brødre.

– Jeg har invitert Mark til oss for å møte dem. Han har vært litt reservert til det hele, men han har selvfølgelig lyst til å treffe Anthony han også. Mark er dønn lik vår andre bror Lee.

Også Vibekes barn er i ekstase over at den nye onkelen kommer på besøk.

– Ungene gleder seg vilt til han kommer, og Anthony sier at han skal bli den aller beste onkelen, ler hun.

Lang tid før Vibeke klarte å sende «Sporløs»-søknaden

I programmet fikk vi se at Vibeke fikk se bilde av faren sin for aller første gang.

– Å se bildet var utrolig rart. Det var nesten som et sjokk. Men det aller beste med det hele er at han har snakket om oss og at vi ikke bare var skjøvet vekk, men at han har vært åpen med sin nye familie hele veien om at vi har eksistert. Det var godt å høre at han var en bra mann, sier Vibeke som slettes ikke syntes det var lett å ta steget med å melde seg på «Sporløs» i utgangspunktet.

– Jeg aner ikke hvor lenge den søknaden var klar og bare lå der. Det tok lang tid før jeg klarte å trykke på «send»-knappen. Men jeg angrer ikke et sekund!

Gikk du glipp av «Sporløs»? Se det om igjen på TV 2 Sumo (Abonnement-tjeneste)

brodre
brodre