Gutt skadd da gondolvogn falt 10 meter

En dansk gutt på ti-tolv år ble skadd da en gondolvogn falt ned i Hafjell alpinanlegg i Øyer kommune i Oppland mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Hafjell alpinsenter skal en byggekran ha svingt inn i gondolbanen og revet ned vognen gutten satt i. Han var alene i vognen som falt 10-15 meter ned til bakken, like ved midtstasjonen i alpinanlegget.

Politiet har fått melding om at gutten hadde vondt i rygg og bekken etter ulykken, men det er ikke kjent hvor skadet gutten er. Gutten ble fraktet til sykehuset på Lillehammer.

- Politiet har opprettet undersøkelsessak for å finne ut mer om forholdene rundt ulykken, sier operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt.

Også Taubaneverket og Arbeidstilsynet er koblet inn i saken og vil gjøre sine undersøkelser, både separat og i samarbeid med politiet, forteller Berg.

Rolv Blakar, inspektør i Det Norske Veritas (DNV) sier til NRK at det var gitt tillatelse til å sette opp byggekranen så lenge den ikke skulle inn i gondolens bane mens den var i drift. Hva som har gått galt, er dermed noe av det granskingen skal finne ut av. (©NTB)