TERRORPLANER: Ifølge politiet hadde mannen til hensikt å sprenge Islamic Center of America, som er en av landets største moskéer. (Foto: Paul Sancya/Ap)
TERRORPLANER: Ifølge politiet hadde mannen til hensikt å sprenge Islamic Center of America, som er en av landets største moskéer. (Foto: Paul Sancya/Ap)

Mann tiltalt for terrorplaner mot moské i USA

Mannen ble pågrepet med store mengder eksplosiver i bilen utenfor en av landets største moskéer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roger Stockham, en 63 år gammel mann fra Sør-California, ble forrige mandag pågrepet i bilen sin på parkeringsplassen utenfor en stor moské i utkanten av Detroit, hvor sørgende var samlet i en begravelse. I bilen hadde han en stor mengde eksplosiver, og politiet tror mannen hadde til hensikt å sprenge bygningen, skriver Yahoo News/AP.

Terrortiltalt

Mannen ble pågrepet etter at politiet mottok en bekymringsmelding fra en innbygger. Ifølge Ronald Haddad fra Dearborn-politiet var 63-åringen alene om bombeplanene mot Islamic Center of America-moskéen i Dearborn, Michigan, som er en av landets største moskéer. Haddad sier de likevel tar ham «svært seriøst».

I retten onsdag ble mannen tiltalt for terrortrusler mot moskéen og for ulovlig besittelse av eksplosiver.

– Jeg er glad for at vi fikk ham vekk fra gatene – han kommer ikke til å gå noe sted. Jeg tror samfunnet han ville støte er trygt, uttalte Haddad til nyhetsbyrået AP.

Frykter kopiering

Ifølge Haddad hadde 63-åringen «en lang bakgrunn med anti-statlige aktiviteter», men han nektet å utdype dette.

Haddad informerte lederen av moskéen om arrestasjonen tidlig tirsdag, og holdt senere møte med moskéens styremedlemmer. De skal ha uttrykt bekymring for at noen kunne finne på å kopiere handlingen etter at offentliggjøring av arrestasjonen ble kjent.

Søndag var Stockham fortsatt fengslet, med en kausjon på 500.000 dollar.