Jan Thomas lærer bort flere av sine triks i en ny sesong av «Happy Day» (Foto: TV 2)
Jan Thomas lærer bort flere av sine triks i en ny sesong av «Happy Day» (Foto: TV 2)

Jan Thomas: – Store jenter må ha store ting

Noen ganger går Jan Thomas bort til tilfeldige jenter og tilbyr sin hjelp til bedre styling.

– I hele min karriere har jeg reist land og strand rundt og undervist i faget mitt og truffet mange spennende mennesker. Så jeg tenkte, hvorfor ikke lage TV av det?, sier Jan Thomas.

I denne sesongen av «Happy Day» skal derfor Jan Thomas ha sin egen stylingskole. Der skal han lære bort noen av sine triks til elever i alle aldersgrupper. Og de er fornøyde.

– En uke med Jan Thomas skulle ha vært på blå resept, i min alder i hvert fall, sier den eldste deltakeren, Eva Thoresen (67).

– Store jenter må ha store ting

En noe yngre elev, Line Farstad (36), er også full av lovord.

– Jeg har lært masse! Jeg har lært hvordan jeg kan spille på farger, om hvilken fargeramme jeg skal ha til kroppen og om den såkalte fargesirkelen. Hver gang jeg er i butikken tenker jeg «hadde Jan Thomas blitt stolt av meg nå?»

– En annen ting Jan Thomas har sagt er at store jenter må ha store ting. Store vesker, belter og smykker og at det står i stil til resten av meg. Bitte små ting bare passer ikke, sier hun.

– Jeg føler meg som en elefant hvis jeg kommer med en liten veske, sier Line.

Eva Thoresen og Line Farstad er to av Jan Thomas' elever i stylingskolen som er en del av den nye sesongen av Happy Day.  (Foto: TV 2)
Eva Thoresen og Line Farstad er to av Jan Thomas' elever i stylingskolen som er en del av den nye sesongen av Happy Day. (Foto: TV 2)

Hva er foundation?

Jan Thomas-skolen starter med et firedagerskurs om ansiktsfasonger, kroppsfasonger og fargelære. Så går de videre til å sette sammen antrekk og om riktig holdning.

– Alle som ser på kan bruke programmet til f.eks å lære å plukke ut den perfekte frisyren basert på ansiktsform, sier Jan Thomas.

Når elevene skulle lære om ting som «foundation» ble det en del forvirring.

– Jeg ante ikke hva foundation var, ler Eva Thoresen. – Hvorfor sa han ikke bare «brunkrem», lurer Eva på, som ble overrasket over hvor viktig de små tingene er.

– Jeg fikk øynene opp for at det faktisk er et fag. Det er ikke lett å lære, men jeg har jo lært en god del. Vi trenger nok flere skoler, konstanterer Eva.

Dette er ord som varmer hjertet til Jan Thomas

– Jeg har jobbet i mange år for å få folk til å skjønne det, sier han.

LES OGSÅ: Kjenner du ham igjen?

Elementære mangler

Når Jan Thomas sitter stille og ser på tilfeldig forbipasserende, er det spesielt en ting som irriterer.

– Hår irriterer jeg meg mest over. Feil frisyre. Så masse elendig hår. Man kan da ikke klippe mote og trender på disse damene når det ikke passer til ansiktsformen, sier en engasjert Jan Thomas.

Ofte tenker Jan Thomas at fem minutter hadde vært nok til å rette opp helt elementære ting.

– Jeg tenker at de har så potensiale. Det er elementære bommerter som fargevalg, snitt og frisyre, sier han. Og noen ganger går jeg bort og sier; kom her, så skal jeg fikse deg litt, ler han.

Premiere i kveld

I kveld er det klart for en ny sesong av «Happy Day» med Jan Thomas på TV 2.

Jan Thomas syntes ikke at 24 episoder i forrige sesong var nok, så nå skal blir det 48 episoder.

– Vi skal fortsatt ha «dagens gjest» og denne sesongen kommer vi til å ha mange spennende kjendiser, lover Jan Thomas

Kristelig folkepartiets Knut Arild Hareide, som nettopp har endt opp som leder etter en turbulent periode i partiet, er premieregjesten.

Deretter følger Noora Noor, Line Verndal, Kristian Valen og ikke minst den tidligere LO-baronessen, Gerd Liv Valla.

«Happy Day» kan du se på TV 2 kl 19:00 eller på TV 2 Bliss kl 21:30