einar nilsson
einar nilsson

Se hva som tenner Tid for hjem-gjengen

– Jippppiiiiiiieeyy! Håndverker Einar imponert over seerne. Se bildene!

I Tid for hjems konkurranse «Se hva jeg har laget» har det kommet utrolig mange kreative bidrag.

Se alle de flotte bidragene her – og stem på din favoritt!

Vis hva du har laget

Programmets håndverker, Einar Nilsson, er overveldet over alt folk har laget.

- Det er fantastisk-fabelaktig-superuventet!! Det er så mange fine innsendte bidrag. Vi er imponert, alle som en, sier han entusiastisk.

Vinnerne av konkurransen kåres ikke før 2. mars, så det er fortsatt mulig å sende inn bidrag.

I ventetiden har Einar falt for fristelsen til å lage sine egne vurderinger av noen av bidragene.

Les mer om kokurransen: Slik vinner du parkettgulv eller peis

- Mest fargerike

Linda Hjemgård har pusset opp en spisestue, og har følgende å si om den:

«Kjøpte en spisestue fra 90 tallet i syrebeiset furu med blå kjedelige trekk. Siden jeg ikke kunne bestemme meg for en bestemt farge tok jeg like godt mange farger. Valgte trekk i matchende farger. Her er resultatet»

Dette skriver Einar:

Sånn skal det gjøres; det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å bestemme seg for kun én farge, det finnes jo så mange å velge mellom. Her har du, i tillegg til å male i sterke farger, også valgt stoff i tilsvarende farge i sete og rygg – Jippppiiiiiiieeyy – her må det jo være en FEST å sitte; spise, drikke, prate og le!

spisestue
spisestue

- Mest superimponerende

Mariann Stokkenes hyller sin samboer som har laget en kjellerstue med egen bar og maleri.

«Min samboer er en multikunstner får til alt. Han laget en kjellerstue i maritim «look». Først laget han skipsgulv selv av furugulv, som han freset, natet, proppet og beiset/lakket. Så laget han bar som eit skøytestyrehus ut i fra fri fantasi. Og ikke nok med det så malet han eit landskapsmaleri på veggen som er 6 meter langt. Utroligt flott. Han er ikke heilt ferdig enda, for nederst på veggen skal han lage båtrekka til skøyta.Så har han laget en kompassrose i en bar krakk + han skal ha en mast i front med bord rundt som han også vil lage kompassrose i, slik som barkrakkene.Han er utrolig flink, fortjener mye skryt synes jeg.»

Dette skriver Einar:

Denne mannen fortjener mer enn skryt, dette var jo FANTASILLIOMINOSSIOTASTISKSK!! Til og med maleriet på veggen, med Lars Hertervig-aktige skyer og himmel; jeg er dyyyypt imponert!!!

kjellerstue
kjellerstue

- Mest inviterende

Cathrine Sutties familie har forlenget sommeren med en vedfyrt pizzaovn i hagen.

«Etter mange regnfylte somre, bygget vi vår egen «Pizza Hut» i hagen - en terrasse med tak. Hele familien bidro med bæring, bygging, maling og pynting i mange uker.Selve gulroten er den vedfyrte pizzaovnen - laget hos en liten familiebedrift i England. Vår, sommer og høst gir «hytten» ly, skygge eller varme - alt etter været.» skriver hun.

Dette skriver Einar:

Med sånt vær som vi har på vestlandet vår, sommer og høst, så er det jo aaavggjørende å kunne holde seg tørr, når duften fra selvlaget pizza freser i alles neser – misunnelig!! Dette står HØYT på listen til Nilsson (som etter sigende lager verdens beste italienske pizza :-)

pizza-hut
pizza-hut

- Mest dyrevennlige

Luksus fuglehus? spør innsender Karin Tellefsen.

«Dette fuglehuset har jeg laget til søsteren min og er en kopi av huset hennes.» er beskrivelsen.

Dette skriver Einar:

Åh var jeg en sangfugl, så ville jeg BODD HER! Dette var jo en superbolig for våre fjærkledde venner. Antar at boligprisene i denne kategorien bare stiger og stiger; er huset kun for kjøttmeiser? Blir det budrunde før vintersesongen? Er her innlagt matleveranse flere ganger i uken? Hmmmmmm, den som kunne fly.

fuglehus
fuglehus


- Mest steinstøvsprøeste

Nicolai Walle Kristiansen har laget et smykkeskrin til sin kone.

«Julen 2008 var jeg litt rådvill når det gjalt julegave til min kone. Endte derfor opp med noe hjemmelaget som jeg håpet hun ville bli glad for. Først gikk turen til et steinbrudd hvor jeg fant en passende diger stein, dette var rett før jul så det var bare å vasse i snø til knærne. Så gikk turen til en jernvarehandel hvor det ble kjøpt inn vinkelsliper, diamantblader, borr, hengsler, lim og hengelås. Det hele virket som en enkel sak i mitt hode. Jeg skrudde stenen provisorisk fast på en arbeidsbenk i garagen, så begynte jeg å kutte... Støv over alt!!!! Jeg skar og skar, borret og skar, slipte og pusset og pusset litt til. Så fikk jeg lånt en graveringsmaskin med diamant- spiss og graverte inne i lokket. Til slutt hengslett jeg skrinet og lakket det med stenlakk for å beholde glansen. Det hele var litt av en jobb, men min kone ble veldig glad! Og jeg var jo ganske stolt!»

Dette skriver Einar:

- For en fabelaktig imponerende innsats!! Ser for meg støvskyen over halve bydelen da dette ble gjort!

smykkeskrin
smykkeskrin

- Mest loftromsstiligste:

Bjørn Espen Wik har bygget en loftstue.

«Har bygget en loftstue fra «scratch». Loftet var uten gulv og isolering, samt trapp før jeg begynte prosjektet for vel ett år siden. Har nå fått en ekstra etasje med tv stue som blir flittig brukt av våre barn og meg selv når jeg skal se en god film. Har brukt lydplater i gulvet slik at vi kan se på en god actionfilm med litt lyd uten at man blir forstyrret i etasjen under. endevegg og skorstein er kledd med fasadeskifer. Enkelt og greit. Har også fått masse lagringsplass bak kneveggene. Nytt hus med andre ord.»

Dette skriver Einar:

HER har du bygget noe som har utvidet arealet i huset, og det er gjort på imponerende vis; skikkelig showroom med god belysning og (jada, har lagt merke til det :) fiiiiine blankmalte flater!!

loftstue
loftstue

Se alle de flotte bidragene her – og stem på din favoritt!