VM SØLV: De danske håndballguttene deppet etter at VM gullet røk, men de hylles i hjemlandet. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
VM SØLV: De danske håndballguttene deppet etter at VM gullet røk, men de hylles i hjemlandet. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Danskene hyller sine VM-helter

VM-gullet glapp for Danmark. Men Ulrik Wilbeks gutter hylles som helter i hjemlandet.

De ulike håndballskribentene i pannekakelandet tar frem sine fineste ord når de skal omtale den danske VM-innsatsen.

Ole Ravn, BT:
«Sølv er normalt noe man får når man taper. Men her kan man godt si at de danske håndballherrene ikke bare vant sølvet, men også publikums hjerter.»

«På rekordtid har Ulrik Wilbek og hans hjelpere skapt et lag som de neste årene vil melde seg på i medaljekampen hver gang og med sikkerhet også vinne mesterskap.»

Christian Thye-Petersen, Jyllands-Posten:
«Den objektive vurderingen av landslagets innsats i forhold til forhåpningene kan kun ende opp på toppen av karakterskalaen. Mikkel Hansen og Niklas Landin har bestått opptaket til klubben for verdensstjerner. Og likevel er det nesten urettferdig å fremheve noen foran de andre.»

Finn Stilling, Ekstra Bladet:
«Se fremover folkens! Ved siden av et fantastisk dansk VM, så ligger det en oppmuntring. Det gikk 44 år mellom den første- og andre VM-finale med dansk deltakelse. Så lenge går det ikke igjen før de rød-hvite igjen er på finaleplakaten.»

Lars Jørgensen, TV 2:
«Danmark har stormet inn på håndballens hitlister verden over. De har vært det klart mest attraktive laget å se på. Se også på hvor mange av de store nasjonene som har skuffet med dårlig, forutsigbart spill. Danmark har gitt håndballen tilbake sin sjarm. Den danske stilen med hurtig omstilling og ønsket om å få bredde i spillet med vingene, kommer til å bli inspirasjon for mange lag.»

«Sist, men ikke minst har det nettopp avsluttede mesterskapet vist at Danmark igjen er å regne blant de beste i verden. Med et OL i nær fremtid og et EM på hjemmebane i 2014, så er jeg er sikker på at vi kommer til å se mye mer metall rundt halsen på de danske guttene i årene som kommer.»

Bent Nyegaard, TV 2:
«Jeg hører ikke til departementet for sutring, men hva kunne ikke skjedd dersom Ulrik Wilbek hadde hatt både Thomas Mogensen og Kasper Søndergaard til disposisjon? Det svaret kan få henge i luften. Men det som ikke lenger får lov til å henge i luften er det faktum at fremtiden virker lysere enn noensinne for Ulrik Wilbek og det danske herrelandslaget. Blant annet fordi de nektet å gi opp da de var presset på det sterkeste. Det er det aller viktigste når man skal slåss med de beste. Derfor: Respekt, Danmark!»