Cecilie skog har ingenting om seiling, men det hindrer henne ikke å dra på seiltur. (Foto: TV 2)
Cecilie skog har ingenting om seiling, men det hindrer henne ikke å dra på seiltur. (Foto: TV 2)

Kjøpte båt uten å ha peiling på seiling

Den norske eventyreren Cecilie Skog kan ingenting om seiling, men det er bagateller i hennes verden

Den norske eventyreren Cecilie Skog har gjort mer i sitt 36 år lange liv enn mange av oss har drømt om. Hun har vært på planetens sørligste, nordligste og høyeste sted. Hun er første kvinne som har nådd toppen av alle de høyeste fjellene på de sju kontinentene, i tillegg til å være den første kvinnen som har gått til Nordpolen.

Men budskapet hennes er klart, det er bare å sette i gang! Og du trenger ikke å være en treningsfreak.

– Det har ikke så mye å si i hvor god form man er i på treningssenteret. Man vet aldri hvordan kroppen aklimatiserer seg på en fjelltopp. Det er bare å prøve, sier Cecilie til God morgen Norge.

Inspirerende kvinne

Nå er Cecilie nominert til en pris som deles ut av det danske skomerket Ecco. Prisen skal gis til en kvinne som «inspirerer andre kvinner med sitt mot og kjærlighet til livet».

– Med risiko for sitt liv, har Cecilie demonstrert at alt er mulig for kvinner - selv på områder som normalt domineres av deres mannlige motparter, skriver Ecco i en pressemelding.

– Det er utrolig hyggelig å bli nominert. Jeg er jo brennende opptatt av friluftsliv. Og når jeg får mulighet til å inspirere andre til å tilbringe mer tid i naturen, så synes jeg det er positivt.

For to år siden var det også en norsk vinner, Åsne Seierstad. Hun brukte pengene til å bygge en barnehage på pikeskolen sin i Afghanistan. Dersom hun vinner har Cecilie en lignende plan.

Ruster opp skole i Taliban-område

Cecilie Skog har allerede satt i gang et prosjekt i Nord-Pakistan og Nord-Afghanistan. Dette dreier seg om helsetiltak i en skole i et av verdens mest avsidesliggende landsbyer midt i et Taliban-område.

– Når du blir kjent med lokalbefolkningen, og hvilke kår de lever under, så gjør det et inntrykk på deg. I et slikt område, hvor kvinner ofte er usynlige i samfunnet, så er det viktig å få dem til å ta utdanning, sier Skog.

Cecilie har ofte en visjonær tilnærming til turene sine.

– Jeg opplever det som veldig meningsfylt å både kunne bruke naturen og det å kunne hjelpe der det trengs hjelp. Jeg blir inspirert av å se på kart, og planlegge turer og møte lokalbefolkningen, noe som er en veldig stor del av turen.

Kjøpte båt før hun kan seile

Etter å ha vært innom «Skal vi Danse» er nå Norge atter en gang blitt for lite for Cecilie. Nå har hun skaffet seg en seilbåt.

– Den ultimate frihetsfølelsen er å komme seg ut på havet og se horisonten og himmelen.

Cecilie avslører at hun ikke har peiling på seiling. Men det er bare en bagatell i hennes verden.

– Det er jo ingen andre som har kunnet det før de begynte å lære seg det, så det skal jeg lære meg, ler Cecilie.