Håvard Nielsen feirer sin scoring . (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Nielsen feirer sin scoring . (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Nielsen feirer sin scoring . (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Nielsen feirer sin scoring . (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Vålerengas 17-åring herjet mot Wisla Krakow

Håvard Nielsen scoret på volley og skaffet straffespark i 4-0-seieren i Copa del Sol-turneringen. Se scoringene her.

Wisla Krakow - Vålerenga 0-4

Det var ingen tvil om hvem som skulle vinne søndagens møte i Copa del Sol-turneringen mellom Wisla Krakow og Vålerenga. Oslo-laget var overlegne i alle spillets faser.

Morten Berre viste motstanderne i Tippeligaen at de også kommende sesong kan se frem til nettkjenninger fra ringreven, og jammen kunne det ikke se ut som om 35-åringen har lagt inn noen ekstra sprintøkter i vinter.

Han scoret Vålerengas første mål på et herlig soloraid, der han driblet tre polakker i høy fart og avsluttet iskaldt forbi keeper.

Mål nummer to stod Harmeet Singh for, da han sendte den polske sisteskansen i feil hjørne på straffespark like før pause. Straffesparket ble tildelt etter at innbytter Haavard Nielsen ble felt.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Vakker volley
Femten minutter etter hvilen kom dagens tredje scoring. Håvard Nielsen mottok en stuss fra en medspiller på 16-meteren, og på direkten plasserte han ballen vakkert i hjørnet med innsiden av foten.

Like etterpå var Morten Berre på ferde igjen. Han stormet inn i motstanderens 16-meter, vendte vekk backen med en enkel skuddfinte, og trillet ballen rolig ut til Harmeet Singh som scoret sitt andre for dagen.

Wisla Krakow markerte seg mest med Brancos stygge takling kvarteret før slutt. Kameruneren gikk inn med knottene først i høy fart mot Håvard Nielsen, og ble belønnet med sitt andre gule kort for kvelden.

– Ikke lik Huseklepp
Vålerenga-trener Martin Andresen er ordknapp når han skal bekrive Håvard Nielsen.

– Han hadde en liten hvilesesong i fjor, som mange av de andre ungguttene, men han kom sterkt på høsten, og nå har han tatt enda flere steg, sier Andresen til TV 2 Sporten.

En noe rødfarget Davy Wathne ville vite om Andresen ser likhetstrekk mellom Nielsen og Branns Erik Huseklepp, men Andresen avfeier dette.

– Jeg synes ikke det. Det er mange spillere som er sånn. Jeg synes ikke han er lik ham, bortsett fra at han kanskje er litt høy og tynn foreløpig, sier Andresen.

Også Kristoffer Hæstad hadde en god kamp. Martin Andresen er klokkerklar på at Hæstad må være aktuell når Drillo skal ta ut sin neste landslagstropp.

– Jeg kan ikke skjønne annet, sier Andresen.