Spania jubel. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Spania jubel. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Juan García. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Juan García. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Spania snøt Sverige for bronsen

Målvaktene stengte da spanjolene tok medalje. Se kampreferat her.

Sverige - Spania 23-24 (11-11)

Se kampreferat øverst i saken

Sverige har hatt en av mesterskapets beste målvakter i Johan Sjöstrand, men i semifinalen mot Frankrike var ikke Barcelona-målvakten helt heldig. I bronsefinalen, mot landet han spiller klubbhåndball i, var imidlertid Sjöstrand tilbake i toppslag.

Målvaktskamp
Men Spanias Arpad Sterbik er ingen dårligere skuddstopper – første omgang ble en målvaktskamp. Lagene fulgte hverandre tett de første 30 minuttene, men begge slet med å få nettsus, takket være Sterbik og Sjöstrand. Iker Romero satte en av få baller bak svenskenes målvakt like før pause, til 11-11.

Johan Sjöstrand. (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)
Johan Sjöstrand. (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)

Etter hvilen fikk Sverige en pangstart. Oscar Carlén satte på turboen, og plutselig var stillingen 16-13. Men så fulgte en grusom periode for vertsnasjonen. Spania gjorde seks mål på rad, og dermed var de som hadde et tremålsledelse. Det sto 19-16 til Spania etter 42 minutter.

Spennende avslutning
Spanjolene maktet imidlertid ikke å holde på forspranget. Det var duket for en nervepirrende avslutning i Malmö Arena, da Niclas Ekberg utlignet til 22-22 med fem minutter igjen å spille. Men scoringer av Julen Aguinagalde og Alberto Entrerrios sendte Spania foran på nytt, og da var det slutt for Sverige som kun maktet å redusere én gang før tiden var ute – det endte 24-23 til spanjolene.

– Jeg kommer til å drikke én, to eller tre øl. Og etter et par til, tar vi en typisk spansk rødvin. Og kanskje vi drar og fester senere, sa Iker Romero til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 PLAY: Se intervju med Romero

– Så det blir en bra kveld?

– Jeg vet ikke om den blir bra eller dårlig. Men vil den bli tøff? Ja, definitivt, sa en smørblid Romero.

– Spilte ikke bra nok i angrep
Barcelona-spillerens lagkamerat, Sveriges målvakt Johan Sjöstrand, var naturlig nok ikke i like godt humør som spanjolen.

– Dessverre spilte vi ikke bra nok i angrep til å slå Spania, sa Sjöstrand, som mener det defensive holdt mål.

TV 2 PLAY: Se intervju med Sjöstrand

– Jeg synes vi spiller bra i forsvar, og at jeg gjør en stabil kamp.