The BlackSheeps klarte seg blant de voksne også

De tidligere MGP jr.-vinnerne i The BlackSheeps gikk videre etter delfinalen i Melodi Grand Prix i Skien lørdag. De ble bare slått av Stella Mwangi, som også fikk en finaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De blir dermed å finne på scenen i Oslo Spektrum 12. februar. De unge finnmarksrockerne i The BlackSheeps var noen av dem det var størst forventninger til i lørdagens delfinale. I 2008 tok de seg til topps i Melodi Grand Prix junior både her hjemme og senere i den nordiske finalen. Tre år senere har de tydeligvis også evnen til å fenge et litt mer voksent publikum.

Med seg til Spektrum får de altså norsk-kenyanske Stella Mwangi. Med afrikanske rytmer og visdomsord svingte romeriksjenta seg over scenen i en kort rød kjole og tydeligvis klarte å lokke fram varmen hos TV-publikum, som stemte henne til topps.

Fra før er Helene Bøksle, Babel Fish, Hanne Sørvåg og duoen Åste & Rikke kvalifisert til finalen.

I tillegg til de to finalistene som ble kåret lørdag, ble to band sendt videre til Sistesjansen i Sarpsborg uken før den store finalen. Tredje- og fjerdeplassen gikk til henholdsvis rockabillygjengen i The Lucky Bullets og bandet som ble omtalt som årets metalalibi: Susperia.

De øvrige som skal prøve seg i Sistesjansen er Sie Gubba, Mimi Blix, Use Me og Endre. (©NTB)