Fredrik Aukland. (Foto: TV 2/)
Fredrik Aukland. (Foto: TV 2/)
 Oskar Svard, vinner av Marcialonga 2010. (Foto: Mario Facchini/AP)
Oskar Svard, vinner av Marcialonga 2010. (Foto: Mario Facchini/AP)
Marcialonga. (Foto: Mario Facchini/AP)
Marcialonga. (Foto: Mario Facchini/AP)

Klart for Marcialonga: - Det blir en psykologisk thriller

Favorittene til seieren i Marcialonga tror på psykisk og fysisk krig opp den siste bakken. Se Fredrik Aukland guide deg opp her.

Se vår sending fra Marcialonga på TV 2 SPORT og tv2sumo.no søndag kl. 09.30. Vi har livechat om rennet fra kl. 08.15.

CAVALESE (TV 2 Sporten): I fjor var det svenske Oscar Svärd som stakk av med seieren i den 70 kilometer lange klassikeren i Val di Fiemme. Han smadret Team X-tra Personell-løperne Jørgen Aukland og Jerry Ahrlin i den tre kilometer lange bakken. Også i år tror han at det vil bli avgjort opp den knallharde stigningen som de fleste toppløperne velger å stake.

- Ja, jeg tror det. Selv om det blir holdt stor fart fra start, så vil avgjørelsen kommer der, sier Svärd til TV 2 Sporten.

Se Fredrik Aukland teste løypa, og stake seg opp de knappe tre kilometrene til målseglet i Cavalese, i videovinduet over.

Les også:Gjelsten skal slå tilbake i Marcialonga

Thriller
Landsmannen Jerry Ahrlin tapte på oppløpet i fjor. Han mener det er mer en fysisk kraft som gjelder for å vinne Marcialonga.

- Det blir nesten en psykologisk thriller, skikkelig tøft. Alle er helt sluttkjørt i kroppen, så det er mye vilje. Man må ha en ekstremt bra dag for å vinne, sier Ahrlin.

Lagkameraten Jørgen Aukland har vunnet to ganger tidligere, og har en fantastisk statistikk i Italia.

- Jeg har syv starter, og syv pallplasser. Så jeg har mye alt å tape. En fjerdeplass vil bli en enorm nedtur. Jeg tror avgjørelsen kommer i den siste bakken. Og det er alltid sånn at det er den sterkeste, den med best dagsform som vinner, sier Aukland.

En fjerdeplass vil bli en enorm nedtur.

Taktisk valg
TV 2s langrennsekspert, Fredrik Aukland, var ute å testet løypa i formiddag. Rundt hele løypa er det lagt kunstsnø, noe som gjør sporene harde og glatte.

- Når man kommer til bunnen av den siste monsterbakken, må man ta et taktisk valg. Skal man stoppe og smøre, eller stake opp. Jeg tipper de fleste av de ti beste vil stake opp. Og det meste blir avgjort de siste tre kilometrene, sier Fredrik Aukland.