Ståle Solbakken (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Ståle Solbakken (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Copa Del Sol: - FC København vil ha tøffere motstand

FC København reiser hjem fra Copa Del Sol før finalen - selv om det blir seier mot Aalesund i kvartfinalen.

La Manga (TV 2 Sporten): FC København bruker vinterturneringen Copa Del som en oppkjøring til Mesterligaens kvartfinale mot Chelsea neste måned.

- Misforstå meg rett, men optimalt ville nok FCK møtt en bedre motstander enn Aalesund. Som Shaktar Donesk eller Spartak Moskva.

I den første kampen vant Ståle Solbakkens menn 5-1 over Vålerenga - og den danske storklubben er blant de sterkeste lagene som deltar i turneringen.

Spiller ikke eventuell finale
Men en eventuell finale skal FC København ikke spille.

Solbakkens stjernespillere reiser hjem allerede fredag 4. februar - tre dager før finalen.

- FC København går ut i kvartfinalen uansett. Det er avtalt på forhånd og det ligger sportslige vurderinger til grunn. Så får de en siste kamp etter det, etter det såkalte lucky looser-prinsippet, sier turneringsleder Jo Bergsvand til TV 2 Sporten.

Bergsvand er sportssjef i Norsk Toppfotball, som står bak turneringen på den spanske solkysten.

Avtalt på forhånd
Han understreker at det ikke ligger noen dramatikk i at FC København ikke vil spille finalen.

- Vi har tilrettelagt en turnering for skandinaviske lag der internasjonal matching er intensjonen bak turneringen. At FCK deltar og mener denne turneringen er en god forberedelse til Chelsea-kampen er vi stolte av, og så har de selv kommet frem til at de beste forberedelsene er å trekke seg før finalen, sier Bergsvand.

Etter at FCK banket Vålerenga 5-1 møter den danske storklubben Aalesund i kvartfinalen.

Kjetil Rekdal på La Manga. (Foto: TV 2/)
Kjetil Rekdal på La Manga. (Foto: TV 2/)

- Ville hatt tøffere motstand
Men den motstanderen skal Solbakken ikke være helt fornøyd med. Aalesund er nemlig langt unna storformen fordi klubben nylig har startet på sesongforberedelsene.

- Misforstå meg rett, men optimalt ville nok FCK møtt en bedre motstander enn Aalesund. Som Shaktar Donesk eller Spartak Moskva. Vi har snakket sammen og ser på hva vi klarer å få til etter kvartfinalen, sier Bergsvand.

Og legger til:

- Jeg skjønner FCKs ressonement, siden de ikke har mulighet til å komme i kampform med seriespill før Chelsea-kampen. Men foreløpig har vi ikke fått en avklaring, understreker han.

Ingen problemer med Aalesund
FC København-trener Ståle Solbakken understreker at det først og fremst er kampen etter kvartfinale-oppgjøret mot Aalesund han ønsker seg best mulig motsand i.

- Aalesund skal vi møte, det har vi ingen problemer med. Vi er også i en oppkjøringsfase, svarer Ståle Solbakken på TV 2 Sportens spørsmål om han synes Aalesund blir for lett motstand.

- Det vi diskuterer er vår tredje kamp her nede. Der har vi foreløpig ikke fått en motstander klar, fortsetter han.

- Er dere fornøyd med opplegget i Copa Del Sol?

- Ja, det er vi. Det er flotte treningsforhold og vi får trent og forberedt oss godt, sier han.

40.000 euro til vinneren
Prispengene i turneringen er på 200.000 euro.

- Men disse pengene fordeles mellom lagene. Alle får en sum for deltakelsen i turneringen, og vinneren får til slutt 40.000 euro. Pengene kommer fra en av våre samarbeidspartnere, forteller Bergsvand.