MÅ BETALE SELV: Advokat Sigurd Klomsæt må selv dekke sin reise til Gambia hvor han besøkte sin klient. Her er Klomsæt i Banjul. (Foto: Meek, Tore/Scanpix)
MÅ BETALE SELV: Advokat Sigurd Klomsæt må selv dekke sin reise til Gambia hvor han besøkte sin klient. Her er Klomsæt i Banjul. (Foto: Meek, Tore/Scanpix)

Klomsæt må betale Gambia-reise selv

Advokat Sigurd Klomsæt har fått avslag på økonomisk støtte for å reise til den overgrepssiktede nordmannen i Gambia. Fylkesmannen i Oslo mener en ny reise er unødvendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesmannen henviser til at den lokale gambiske advokaten allerede har fått inntil 50.000 kroner og at nordmannens advokat i Norge kan kommunisere med telefon, brev eller e-post, skriver Aftenposten.

Sigurd Klomsæt mener at fylkesmannen er kunnskapsløs om forholdene i Gambia når det kan konkluderes på denne måten.

– Hvordan skal jeg kunne gi fortrolige opplysninger, annet enn i direkte samtale? Og det er skandaløst om den gambiske forsvarsadvokaten ikke får utfyllende og viktig informasjon fra Norge, informasjon som bare jeg kan gi ham, sier Klomsæt.

Klomsæt reiste på eget initiativ til Gambia i begynnelsen av måneden for å besøke nordmannen, som han tidligere har vært forsvarer for. Denne reisen ble foretatt uten offentlig støtte ettersom den fengslede nordmannen skal ha sagt at han ikke ønsket kontakt med eller hjelp fra norske myndigheter.

Dette nektet Klomsæt å godta, dro til Gambia og fikk snakket med nordmannen, som ønsket bistand, men som ikke hadde penger til å betale for dette selv. (©NTB)