Mikko Kokslien (Foto: Michael Probst/Ap)
Mikko Kokslien (Foto: Michael Probst/Ap)

Kokslien norgesmester i kombinert

Mikko Kokslien forsvarte som ventet ledelsen fra hopprennet da han lørdag gikk inn til NM-gull i kombinert.

Steinkjer (TV 2 Sporten): Mikko Kokslien var suveren i lørdagens individuelle langrenn, etter å ha vunnet hopprennet klart fredag.

- Det var en ny opplevelse å gå alene, smiler Kokslien, som selv mener det er ti år siden han vant et hopprenn sist.

53,5 sekunder skilte ned til sølvvinner Håvard Klemetsen. Jonas Nermoen knep bronsen, 53,8 sekunder bak. Deretter fulgte Gudmund Storlien, Jan Andreas Schmid og Espen Rian.

Med Magnus Moan småsyk hjemme og en Petter Tande totalt ute av form (9.plass) var Kokslien aldri truet på Steinkjer.

53,5 sekunder skilte ned til sølvvinner Håvard Klemetsen. Jonas Nermoen knep bronsen, 53,8 sekunder bak Kokslien, som får med seg kongepokal for innsatsen

- Det er ikke alle som har en kongepokal i skapet, smiler NM-vinneren, som nå er en av favorittene til VM i Oslo om en måned.

- Jeg tror det blir et fantastisk mesterskap. Forventningene får så være, jeg gleder meg bare, sier Kokslien, som håper på større oppmerksomhet rundt kombinert enn tilfelle er på Steinkjer, der løpene har havnet i skyggen av langrenssdistansene.

- Jeg elsker sporten, det er kjedelig at det ikke blir lagt mer merke til. Det må vi bare jobbe med og ta tak i. Vi må se å rekrutteringen og være gode forbilder, smiler NM-vinneren.

(©NTB/TV 2 Sporten)