Arbeidene på ny USA-ambassade i gang i august

Grunnarbeidene til den amerikanske ambassaden på Huseby starter i august. Amerikanske myndigheter har fått på plass finansieringen og regner med å ferdigstille bygget i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra ambassaden blir det opplyst at arbeidene skal være i gang i løpet av 2011. Sivilarkitekt Torvald Klem i Spor arkitekter sier til NTB at det mest sannsynlige tidspunktet er august måned.

Hele prosjektet skal sendes ut på anbud i USA, etter at Kongressen nå har bevilget det nødvendige beløpet for å bygge en helt ny amerikansk ambassade i Oslo.

Klem sier at det er naturlig at den som får anbudet, også vil benytte seg av norske underleverandører. Spor arkitekters rolle i byggingen er å være bindeleddet mellom det amerikanske arkitektfirmaet EYP Architecture & Engineering og norske offentlige myndigheter.

Klem sier planen er at ambassadebygget og parkanlegget rundt skal stå klart i 2014. Han bekrefter at det fortsatt ligger en anke fra naboene til behandling hos fylkesmannen og at det også er gjort innvending mot fylkesmannens habilitet.

- Anken har imidlertid ikke noen oppsettende virkning, slik at arbeidene går sin gang inntil de eventuelt blir stoppet, sier Klem.(©NTB)