kone (Foto: TV 2)
kone (Foto: TV 2)

Yssouf Koné klar for Vålerenga

Spissen har signert en treårskontrakt med Oslo-klubben.

Den tidligere Rosenborg-spissen Yssouf Koné ble fredag klar for Vålerenga. 28-åringen har signert en treårskontrakt med Oslo-klubben.

Spilleren har stått uten kontrakt de siste ukene etter å ha spilt for rumenske CF Cluj siden 2008.

Se intervju med den ferske Vålerenga-spissen øverst i artikkelen!

Enkelt valg
Spilleren selv mener valget av klubb var enkelt.

— Jeg valgte Vålerenga fordi de prøver å bygge et meget spennende lag, og fordi jeg liker planene treneren har for laget, sier Koné til TV 2 Sporten.

— Det var et enkelt valg. Jeg har vært i Norge før, så jeg vet hva jeg går til.

Vil vinne
Målet er å bli seriemestere, og vi vil prøve vårt beste på å bli det. Laget er allerede veldig bra, så jeg har stor tro på denne sesongen blir veldig bra for Vålerenga.

Kneperert
Spilleren, som opprinnelig kommer fra Elfenbenskysten, var gjennom en kneoperasjon for fire måneder siden, men sportsdirektør i Vålerenga Truls Haakonsen sier til klubbens hjemmesider at han forventer at spissen stiller godt rustet før han tar fatt på Vålerenga-karrieren.

— Han har blitt behandlet ved et anerkjent sportsmedisinsk senter i Bordeaux. Om to uker er han helt ferdig med behandlingen og slutter seg til troppen vår. Rapportene våre sier at han har sterkere fysikk etter behandlingen enn han hadde før han ble skadet, sier Haakonsen.

Forhandlet med RBK

RBK skal ha forhandlet med landslagsspilleren til Burkina Faso om en mulig retur til Lerkendal tidligere denne måneden. Koné spilte for RBK i drøye to sesonger før han forlot klubben til fordel for Cluj i august 2008.

I løpet av årene i Rosenborg ble det 30 mål på 63 kamper.