jant (Foto: Stella/Scanpix)
jant (Foto: Stella/Scanpix)

– Det Jan Thomas står for er avskyelig

Davy Wathne gremmes over skjønnhetsidealene: – De ser groteske og vansirede ut.

TV 2 Sportens frittalende profil Davy Wathne reagerer sterkt på skjønnhetsidealet hvor utseendet blir stadig mer viktig.

– Avskyelig

I et intervju med mediestudenter ved Gimlekollen, går Wathne knallhardt ut mot dem som foretar skjønnhetsoperasjoner.

– Det synes jeg er noe forbanna tøv. Jeg synes vi skal være som vi er. Naturen gjør det best. Jeg synes det er helt hårreisende. Jeg synes den Jan Thomas-ideologien er avskyelig, sier Wathne i intervjuet.

Se intervjuet her:

– Ser ut som misfoster

Davy klassifiserer skjønnhetsjaget som «avskyelig». Han mener også at enkelte mennesker som har tatt plastisk kirurgi ved gjentatte anledninger ser groteske ut.

– Du vil se forferdelig, avskyelig ut. Du vil se ut som et misforster. Jeg var i Florida og så mennesker der som er vansiret, legger han til i intervjuet.

– Tragisk og patetisk

Overfor «God kveld Norge» bekrefter Wathne kritikken.

– Jeg ble stoppet av disse studentene på gata med spørsmål om det stadig økende antallet som foretar skjønnhetsoperasjoner, og da svarte jeg at det er det avskyeligste jeg vet. Dette gjelder imidlertid de som opererer seg for å se yngre ut enn de er, og ikke dem som tar operasjoner på grunn av sykdommer eller ulykker, understreker Wathne.

Davy mener det er både tragisk og patetisk at folk går til slike skritt.

– Denne tenkingen er en total mangel på respekt for naturen, og nedlatende i forhold til naturlige prosesser som aldring er. Det er rett og slett bedragersk, sier programlederen, som synes det er trist når unge, flotte jenter tar silikon i brystene og botox i leppene.

– Det er å begynne i helt feil ende. Skjønnhet kommer innenfra. Det er rett og slett tragisk, mener han.

– Jan Thomas forsterker trenden

Wathne mener en annen TV 2-profil, nemlig Jan Thomas, som for tiden er aktuell med skjønnhetsprogrammet «Happy Day» må bære en del av ansvaret for utviklingen.

– Jeg synes synet til Jan Thomas er avskyelig. Den oppmerksomheten han har fått har vært med på å forsterke den allerede eksisterende trenden som vi har fått fra Hollywood med skjønnhetsidealet. Jeg er selv amerikaner, og har vært der og sett den perversiteten dette fører med seg, sier Wathne.

Media ansvarlig

Davy mener også media må gå i seg selv og tenke på hvilke idealer man dyrker.

– Vi må tenke oss om angående hvem vi gir oppmerksomhet og legitimitet. Det bildet som skapes er helt feil. Det er få som ser ut som fotomodeller. Dette er ikke noe jeg sier fordi jeg har forfalt selv, og er rynkete, gammel og feit. Media er gjennomsyret av seksualitet, og dette frister unge jenter til å gjøre ting som er helt meningsløst, sier den frittalende TV-profilen.

– Jeg gremmer meg over det. At folk velger å vansire kroppen sin er forferdelig trist, avslutter Davy.

Jan Thomas ønsker ikke å kommentere kritikken fra Wathne overfor «God kveld Norge».