Jonas Källman og Rajko Prodanovic. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Jonas Källman og Rajko Prodanovic. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Sveriges gigant-kant: – Vi må opp et hakk mot Frankrike

Jonas Källman mener forsvarsspillet vil avgjøre semifinaleduellen.

Se Frankrike - Sverige direkte på TV 2 Zebra og tv2sumo.no kl. 18.00

Sveriges venstrekant Jonas Källman har vært en av de beste hos gode VM-verter. Fredag kveld kommer den virkelige manndomsprøven for hjemmefavorittene – semifinale mot regjerende EM-, VM- og OL-mestre Frankrike.

– Verdens beste lag
– For meg er de det beste laget i verden for øyeblikket, så det blir en tøff nøtt å knekke, men vi skal gi alt som er i vår makt for å vinne den kampen, sier Källman, som advarer mot det franske forsvaret.

– De er et fysisk lag. De har store og sterke spillere. Dette kommer til å bli det tøffeste forsvaret vi har møtt så langt i turneringen.

Forsvarsspillet kan avgjøre
I håndballsammenheng kan man ofte snu klisjeen «angrep er det beste forsvar», og si det motsatte. Og det er nettopp godt forsvarsspill som skal gi svenskene fortrinnet mot Frankrike.

– Vi må opp et hakk. Vi må spille bedre forsvar enn de gjør, slik at vi kan få de enkle kontringsmålene, og slipper å møte deres forsvar i 40 angrep, sier Källman.

– Ser at det finnes svakheter
Til daglig spiller den to meter høye venstrekanten i spanske Ciudad Real, der han er lagkamerat med franske Didier Dinart og Luc Abalo. Källman mener det svenske laget er godt forberedt på semifinalemotstanderen.

– Vi har sammen sett video av dem. Vi ser at det finnes svakheter. De er mennesker de også, og gjør en del feil. Det gjelder bare å ta best mulig vare på de feilene.