Anthony Annan (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)
Anthony Annan (Foto: RODRIGO ARANGUA/Afp)

Annan klar for Schalke: - Han må legge av seg tjuvtriksene

Men fotballspeider Tor-Kristian Karlsen tror midtbaneterrieren er et godt kjøp av Schalke 04.

La Manga (TV 2 Sporten): Anthony Annan får omsider sjansen i en større liga. Kun den medisinske sjekken gjenstår før midtbanekrigeren er klar for tyske Schalke 04.

Fotballspeider Tor-Kristian Karlsen har tidligere vært ansatt som internasjonal speider i Bayer Leverkusen, og bidro i sin tid til at spillere som Dimitar Berbatov og Lucio endte opp i Bundesliga. Karlsen var også sjefsspeider i tyske Hannover.

- Et godt kjøp
Han mener Schalke 04 har gjort et godt kjøp når de nå har sikret seg Annan.

- Jeg ser ingen grunn til at Annan ikke skulle passe inn i Bundesliga. På hjemmebane fører Schalke kampene og det lages ikke så mange frispark i ligaen. Schalke spiller en slags 4-3-2-1-formasjon og jeg tror Annan kan få en sentral rolle i laget, sier den London-baserte speideren til TV 2 Sporten.

Og legger til:

- Annan har bevist i internasjonal sammenheng at han tar nivået. Det er ingenting som tilsier at Tyskland blir for utfordrende, sier Karlsen.

- Må kvitte seg med tjuvtriksene
I Tippeligaen ble Annan ofte beskyldt for skitne triks for å sette motstanderne ut av spill. Rumpeklypingen av Andre Muri i oppgjøret mot Vålerenga i fjor er kanskje den mest kjente ufine episden.

- Han må nok legge av seg tjuvtriksene hvis det er en definert side av ham i Tyskland. Tyske dommere er de strengeste i verden, og slike ting blir slått hardere ned på enn i naivsnille Norge, mener Karlsen.

- Grei pris
Rosenborg mottar trolig rundt 22 millioner kroner i overgangssum for Annan. Det er en akseptabel pris, synes Karlsen.

- Han har 11 måneder igjen av kontrakten med RBK så den summen virker helt OK. Rosenborg skal være fornøyd med betalingen de får, og Schalke fornøyd med at de får en internasjonal standardspiller til en relativt hyggelig pris, konstaterer Karlsen.