Livet på vent
Livet på vent

Høye «Livet på vent»-seertall ga serverkrasj

Premieren på TV 2-serien «Livet på vent» ble en umiddelbar seersuksess onsdag kveld.

430.000 seere fikk med seg den første av i alt åtte episoder av dokumentarserien «Livet på vent», der vi følger 15 personer som alle venter på organtransplantasjon.

Premiereprogrammet oppnådde en markedsandel på 26,4 prosent.

I programmet «TRUDE/», som fulgte rett etter «Livet på vent», fikk seerne møte igjen hovedpersonene Sigird Glastad Laugen og ektemannen Are. Også dette var en stor suksess, da over 300.000 seere fulgte programmet.

Les også: Sigrid fra «Livet på vent»: – Nå kan jeg gjøre det jeg har lyst til

Les også: Endelig fikk Rune reisedrømmen oppfylt

Server brøt sammen

På hjemmesiden til Stiftelsen Organdonasjon var pågangen så stor at serveren brøt sammen deler av kvelden.

– Allerede mens episoden gikk på TV 2, begynte vi å merke trykket, og etter at programmet var avsluttet var det umulig å komme inn på sidene våre. Det er vanligvis leit at en nettside bryter sammen, men i dette tilfellet var det jo et tegn på at serien engasjerte, uttaler informasjonskonsulent Troels N. Mathisen i Stiftelsen Organdonasjon.

3000 donorkort lastet ned

Også på Facebook-siden til Stiftelsen Organdonasjon var aktiviteten rekordstor. Siden passerte 180.000 tilhengere, og i løpet av noen timer lastet 3000 ned donorkort, hvorav 800 var applikasjonen til mobiltelefon.

– Vi fikk kommunisert ut på Twitter og Facebook, at vi hadde problemer. Artig nok fikk vi masse skryt for det. Men vi lover å være bedre forberedt når neste episode blir sendt, sier Mathisen.

I serien, som er produsert av Nordisk Film TV i samarbeid med Rikshospitalet, har TV-crewet fulgt 15 pasienter gjennom et halvt år mens de venter på at et organ skal bli tilgjengelig. Serien gjenspeiler det som er virkeligheten for de som står I transplantasjonskø, nemlig at det ikke alltid går bra.

– Det har vært en tøff produksjon der teamet har stått parat til å rykke ut på kort varsel. Men vi er svært stolte av resultatet og gleder oss over den overveldende responsen, sier seriens produsent, Anne Wenell.

– Vi håper og tror at denne serien kan bidra til å redde liv ved at flere tar stilling til organdonasjon, sier hun.

Se «Livet på vent» onsdager klokken 21.40!