BMW X3
BMW X3

BMW innfører supergaranti

Overgår nesten alle konkurrentene. Nå er det garanti-krig på nybil!

3. januar i år sendte importøren av Audi, VW og Skoda ut en pressemelding som virkelig har snudd opp ned på garantiordningene i den norske bilbransjen.

De utvidet nemlig garantitiden til fem år eller 100 000 kilometer. Og siden har en rekke konkurrenter fulgt etter.

Først ut var Alfa Romeo, Fiat og Suzuki. Deretter fulgte tungvekteren Toyota - og nå er det akkurat klart at BMW og Mini kommer etter.

Tro på produktene

Det vil si: De nøyer seg ikke med å bare komme etter. Nå flesker BMW til med en garanti som overgår nesten samtlige konkurrenter.

Fra 28. januar har nemlig alle nye BMW-er og Mini-er garanti på fem år eller 200 000 kilometer.

- Dette gjør vi fordi vi har tro på produktene våre! Vi har sett en sterk kvalitetsforbedring de siste årene og har derfor ingen problemer med å gi en så bra garanti, sier BMWs markedsdirektør Øystein Sponheim til broom.no.

Eksklusiv nybil? Denne er vanskelig å komme unna

Audi sparket ballen i gang

- Timingen er kanskje ikke helt tilfeldig..?

- Nei, absolutt ikke. Audi sparket ballen i gang da de økte til fem år i starten av måneden. Senere har flere kommet etter og nå er vel noe sånt som 60 prosent av bransjen på fem års garanti. Vi vet at Mercedes også vurderer dette og derfor fant vi det naturlig å øke vår garanti.

- Vi har selvfølgelig gjort hjemmeleksa grundig og som sagt: Vi er overhodet ikke redd for å kunne tilby kundene våre en så bra garanti, sier Øystein Sponheim.

De beste

Garantien betinger at alle punkter i bilens serviceprogram er fulgt og dokumentert.

Merkene med de aller beste garantiene på det norske markedet er nå foruten BMW/Mini, Hyundai som tilbyr fem år/ubegrenset kilometer, Kia har sju år/150 000 kilometer og Toyota fem år/160 000 kilometer. Audi, VW, Skoda, Mitsubishi, Renault, Suzuki, Fiat og Alfa Romeo tilbyr alle fem år/100 000 kilometer.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: BMW helt til topps i kvalitetsundersøkelse