PÅ BEDRINGENS VEI: Sør Afrikas tidligere president Nelson Mandela  innlagt på sykehus på grunn av lungekollaps. Dette bildet av den tidligere presidenten er fra 2008. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)
PÅ BEDRINGENS VEI: Sør Afrikas tidligere president Nelson Mandela innlagt på sykehus på grunn av lungekollaps. Dette bildet av den tidligere presidenten er fra 2008. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)

Mandela flørtet med sykepleierne

Ble utskrevet fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ingen grunn til panikk. Det er ingen grunn til å frykte for helsen hans. «Madiba» har det bra.

Slik åpnet visepresidenten i Sør-Afrika, Kgalema Motlanthe, pressekonferansen om Mandelas helsetilstand fredag formiddag.

Nelson Mandela ble i dag utskrevet fra Milpark-sykehuset i Johannesburg. Den legendariske frihetskjemperen og eks-presidenten i Sør-Afrika skal få videre behandling i sitt hjem.

– Vitset og flørtet

Motlanthe sier at 92 år gamle Mandela var i godt humør da de snakket sammen i morges.

– Han vitset og flørtet med sykepleierne, sier visepresidenten.

Legen opplyser at eks-presidenten har plager som er vanlige for folk på hans alder. I tillegg skal han nylig ha pådratt seg en akutt infeksjon, som har gjort det vanskelig for ham å puste. Behandlingen han har fått skal ha virket godt.

Tilstanden hans er stabil, og han blir vurdert som frisk nok til å reise fra sykehuset.

– Burde informert bedre

Sørafrikanerne har ventet utålmodig på oppdateringer om Mandelas helse. Visepresident Kgalema Motlanthe tar selvkritikk:

– I etterpåklokskapens lys, kunne vi håndtert dette bedre. Mandela er et ikon i hele verden, og derfor burde vi informert om tilstanden hans tidligere, sier Motlanthe.