GJELDSRÅD: EN vellykked satsing for Nav, viser evaluering. (Foto: NAV/AFP montasje: TV 2)
GJELDSRÅD: EN vellykked satsing for Nav, viser evaluering. (Foto: NAV/AFP montasje: TV 2)

Færre arbeidsledige i Norge

Det er nå 500 færre ledige nå enn for ett år siden, ifølge Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antall registrerte personer uten arbeid i Norge utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Klart fall

I januar falt ledigheten med 2300 personer, justert for normale sesongvariasjoner. Ved utgangen av januar var 81.300 personer registrert som helt ledige. Det er 500 færre enn på samme tid i fjor, ifølge tall som Nav la fram fredag.

– Vi ser nå et klart fall i ledigheten. Det er færre nye arbeidsledige som melder seg hos Nav, og det lyses ut flere ledige stillinger. Dette tyder på at etterspørselen etter arbeidskraft har tatt seg opp den siste tiden, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Flere ledige jobber

Det ble lyst ut 5 prosent flere ledige stillinger i januar sammenlignet med januar i fjor. Størst økning i ledige stillinger er det i bygg- og anleggsyrker. Det er også stor økning i ledige jobber innen ingeniør- og IKT-fag, samt industriarbeid.

Antall nye ledige jobber i yrkesgrupper som hovedsakelig tilhører offentlig sektor, har derimot gått ned. Innen undervisningsyrker er det 9 prosent færre ledige jobber. Innen barne- og ungdomsarbeid er det 7 prosent færre stillinger nå enn i fjor. (©NTB)