DØGNÅPEN SKJENKING: Oslo Høyre vil forhindre at alle Oslos utelivsgjester samles i gatene samtidig etter stenging. ILLUSTRASJONSFOTO (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)
DØGNÅPEN SKJENKING: Oslo Høyre vil forhindre at alle Oslos utelivsgjester samles i gatene samtidig etter stenging. ILLUSTRASJONSFOTO (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)

Høyre vil skjenke folk døgnet rundt

Oslo Høyres programkomité foreslår enstemmig å ha døgnåpne skjenkesteder i Oslo. Slikt blir det mindre vold av, mener partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Høyres programkomité ønsker å innføre et prøveprosjekt med døgnåpen skjenking for å hindre at alle må ut i gatene samtidig klokken 03.00 om natten.

Færre i gatene

– Vi tror at det fører til at færre går hjem på samme tidspunkt, slik at de trange sentrumsgatene blir mindre fulle når de andre utestedene stenger klokken 03.00, sier programkomiteens leder Eirik Lae Solberg til NRK.

Programkomiteen vil dessuten at utesteder i bydelene utenfor dagens skjenkering får holde åpent fram til klokken 03.00, så lenge det ikke er til sjenanse for naboer.

– Oslo Høyre skal i helgen på sitt årsmøte stemme over programkomiteens forslag.

Strengere kontroll

Oslo-politimester Anstein Gjengedal er oppgitt over fyllerelatert vold i Oslo sentrum om natten. Han vil ha strengere skjenkekontroll og ønsker at utestedene stenger tidligere enn i dag.

– Man er rett og slett nødt til å stramme inn skjenkepolitikken for å unngå overskjenking. Jeg ser jo at Høyre vil ha mer synlig politi i byen. Hvorfor skal vi da starte en ordning som medfører at vi må bruke mer ressurser for å lempe fylla i helgene? Jeg klarer ikke å se den sammenhengen, sier Gjengedal. (©NTB)