Scheieogkona (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
Scheieogkona (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

– Vi lever hvert vårt liv som to selvstendige mennesker

Arne Scheie og kona Ellen har lite tid til hverandre.

Arne Scheie og kona Ellen Landsverk Scheie har vært sammen i snart 40 år. Ekteparet jobber begge i NRK, og er travle på hver sin kant.

– Hvert vårt liv

– Vi lever hvert vårt liv, som to selvstendige mennesker. Vi har ekteskapet som en base, men lener oss ikke på hverandre og bebreider hverandre ikke. Toleransen er stor hjemme hos oss, sier Ellen Scheie til ukebladet.

Kommentator-legenden deler oppfatningen til kona.

– Hun har sine interesser, jeg har mine. For å ta et eksempel: Ellen har bare en gang vært med på Hoppuka, og det blir helt sikkert med den ene gangen. Hun er veldig lite opptatt av hopp og fotball, sier han.

Men paret som begge har fartstid i NRK på snart 40 år, vet at hverandres jobb tar mye tid.

– Siden vi jobber i samme bransje, har vi stor forståelse for hverandres uregelmessige arbeidstider, helger og kveldsvakter. Også min jobb krever sin kvinne, sier Ellen.

Skadet hode

I helgen fikk Arne Scheie et ublidt møte med med en monitor-skjerm før han skulle kommentere hopprenn, og ble sendt rett på legevakten. Etter å ha sydd åtte sting i hode gikk han rett i studio for å kommentere. I tillegg stilte han opp i Dan Børge Akerøs store bursdagsfeiring senere på kvelden.

Blodet sprutet og Scheie ble sendt rett til legevakten hvor han måtte sy åtte sting i hodet.

– Det var ikke noe vondt, det var bare veldig mye blod, sa han.