Frank Løke. (Foto: TV 2/)
Frank Løke. (Foto: TV 2/)

Frank Løke til TV 2: – Jeg synes det er latterlig

Frank Løke er nådeløs overfor landslagsledelsen etter at han ble kastet ut av VM-troppen. Les hans versjon av det som skjedde natt til onsdag.

Sandefjord (TV 2 Sporten): Frank Løke ble i går sendt hjem fra håndball-VM. Han er også ferdig som spiller under landslagssjef Rober Hedin. Årsaken var at Løke ikke gikk og la seg med resten av laget da en sponsormiddag på spillerhotellet var ferdig.

- Det skjedde på spillerhotellet på en sponsormiddag i regi av landslagsledelsen. De bestilte all drikke. Det gikk i kontrollerte former. Alkoholen hadde ikke noen innvirkning på det vi gjorde senere. Det ble ikke konsumert noe alkohol etter middagen var ferdig, sier Frank Løke til TV 2 Sporten.

Alkoholen hadde ikke noen innvirkning på det vi gjorde senere. Det ble ikke konsumert noe alkohol etter middagen var ferdig.

Da middagen var over samlet Løke og en gjeng utenlandske spillere - og noen norske - seg på et hotellrom. Han og en på det spanske landslaget gikk etter hvert og vekket en annen spanjol og hoppet i sengen til ham.

- Det var bare på en morsom måte. Hadde man pratet med spilleren i dag ville han garantert synes det var morsomt, hevder Løke.

- Jeg satt på samme bord som Robert Hedin under middagen. Han kunne bare sagt ifra om han mente jeg hadde drukket for mye alkohol.

Skuffet Hedin: – Løke var oppe hele natten og han drakk alkohol

Les også:Frank Løke brøt alkoregler og er kastet ut av VM-troppen
Les også:Spillerne reagerte sterkt på Løkes regelbrudd
Les også:Håndballpresidenten: – Løke har gjort ting vi ikke godtar

Fikk sjokk
Dagen etter sponsormiddagen ble Løke tatt til side av Hedin.

- Jeg trodde jeg skulle på trening, men fikk beskjed om at jeg hadde brutt reglementet og skulle hjem. Da ble jeg sjokkert, forteller Løke.

Strekspilleren tar litt selvkritikk etter hendelsen:

- Jeg burde lagt meg etter sponsorarrangementet. Utover det er det ikke så mye å angre på.

Det er ti mann i lederteamet og det er ikke én som har ringt eller sagt noe som helst.

- Helt latterlig
Han er meget kritisk overfor landslagsledelsen og måten de har håndtert saken på.

- Jeg er en guttegutt og gått på noen småting her og der. Det er menneskelig og sånne ting. Jeg føler det er urimelig etter elleve år og 180 kamper med flagget på brystet at jeg får en slik avslutning.

- Det er ti mann i lederteamet og det er ikke én som har ringt eller sagt noe som helst. Vi har med idrettspsykologer og folk som skal gjøre ditten og datten og de bryr seg ikke en dritt. Det synes jeg er helt latterlig, sier 31-åringen.

- Hvis jeg som 31 år gammel skal bli kastet ut av landslaget på grunn av leggetid, synes jeg det er latterlig. Det er typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted, mener han.

- Vi er forskjellige alle sammen. Det kan ikke være noe feil med å ha noen fargeklatter på laget. De fleste som kjenner meg, også landslagsledelsen, vet hvordan jeg er med garderobehumor og hva det innebærer.

Hovedleder for landslaget, Espen Karlsen, slår tilbake mot Løkes påstander:

488441

Frank Løke har sendt ut en pressemelding om saken. Les den her:

Hei!!!

Jeg synes det er trist at jeg er har blitt sparket ut av laget for en mindre forseelse. Jeg syntes det er merklig at jeg blir beskyldt for brudd på interne alkoholregler, når det var landslagets ledelse med Espen Karlsen i spissen som stod for "sponsormiddagen". Hele laget samt sponsorer og landslagets ledelse var invitert på middag.

Jeg satt faktisk hele kvelden, når det ble konsumert alkohol, på bord med Hedin og Karlsen eller ved nabobordet med sponsorer. Jeg hadde en veldig hyggelig tone med sponsorene og jeg tror de hadde det hyggelig også.

Jeg syntes det er underlig at NHF nå fremstiller det som, at jeg har brutt alkoholreglene. Det eneste punktet jeg tar selvkritikk på er at jeg skulle gått rett i seng da jeg kom tilbake på spillerhotellet.

Jeg ble sittende på et rom med 15-20 landslagsspillere fra flere nasjoner, også norske. Det var en hyggelig tone men det ble ikke konsumert alkohol. Sammen med noen av de spanske landslagsspillerne gjorde jeg noen morsomheter, som blant annet å vekke flere sovende spanske landslagsspillere.

At dette fører til utestengelse fra landslaget under Hedin som sjef synes jeg er urimelig. Min rolle i laget var også avgjort i forhold til min skade og spilletid i den siste kampen.

Det er utrolig trist at jeg skulle få en så dårlig behandling etter 11 år og over 180 kamper med flagget på brystet. Og dette pga at jeg ikke overholdt leggetiden. Uansett ønsker jeg gutta på laget lykke til videre med kvalik og eventuelt EM i Serbia neste år.

Frank Løke