Ulrik Wilbek. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Ulrik Wilbek. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Wilbek gir Spania favorittstempelet

Danmark har gått ubeseiret gjennom mesterskapet i Sverige, men først nå skal de rød-hvite matche seg mot den aller sterkeste motstanden.

Se Danmark - Spania direkte på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fredag kl. 20.30

Kristianstad (TV 2 Sporten): Spania er siste hinder som må overkommes før den danske drømmen om VM-finale oppfylles.

Eksperter i vårt naboland i sør mener at dette danske laget, som har kjørt over all motstand til nå i VM, er fullstendig uslåelige. Dette mener landslagstrener, Ulrik Wilbek, ikke har rot i virkeligheten.

Ikke uovervinnelige
– Dette er typisk dansk, og henger ikke sammen med virkeligheten. Selvfølgelig finnes det lag som kan slå det danske, sier Wilbek til TV 2.

I Norges mellomspillsgruppe har Frankrike og Spania vært overlegne, men etter at Norge fikk fart på spillet og ungguttene Christoffer Rambo og Espen Lie Hansen begynte å herje, hadde begge gullfavorittene trøbbel med det norske laget - som for øvrig sviktet i gruppespillet, og dermed må spille om niendeplassen torsdag kveld.

Skryter av norske unggutter
– Norge har slitt, men mot slutten har ungguttene Espen Lie Hansen og Christoffer Rambo stått frem, og det lover svært godt for fremtiden for norsk herrehåndball, sier Wilbek til TV 2 Sporten.

Danmark har vært i en heldigere mellomspillsgruppe enn Norge, og tok seg videre til semifinale sammen med Sverige. Det bekymrer ikke Wilbek at hans mannskap ikke har målt krefter med de aller beste ennå.

– Nei, jeg tror kanskje Spania og Frankrike er ørlite bedre enn oss, men det er helt klart Danmark, Spania og Frankrikes som er de sterkeste lagene i dette mesterskapet. Prosentsjansen for å vinne semien er 49-51 i Spanias favør, flirer Wilbek.

Se intervju med Wilbek øverst i saken