Dag Ingebrigtsen. (Foto: Alex Iversen/TV 2)
Dag Ingebrigtsen. (Foto: Alex Iversen/TV 2)

Dette får Dag Ingebrigtsen til å gråte

... Og derfor er han så engasjert i «Det store korslaget». Se video!

Fire kor står igjen i «Det store korslaget», inkludert trøndernes rockehelt Dag Ingebrigtsen. Artisten har vist et stort engasjement for konkurransen, og forteller til TV 2 at han ikke har hatt noen problemer med å bestemme seg for hva han vil gi premien på 500.000 kroner til hvis Team Dag vinner. Se intervjuet i vinduet ovenfor!

– Det var ikke vanskelig for meg å velge. Jeg er så heldig at jeg har fått friske barn selv, og har de siste 15 årene jobbet tett med barne- og ungdomsavdelingen ved St. Olavs hospital i Trondheim. Jeg har virkelig sett hvordan unger som er syke har det, hvordan de pårørende har det, og hvordan de som jobber der har det, sier Ingebrigtsen om hans valg av veldedighet.

Se hva alle korlederne sier om sine veldedige valg

Les bloggen til Team Dag

– Har grått mange ganger

Ingebrigtsen forteller at han ved flere anledninger har spilt konserter for unge som var for syke til å komme på konsert. Og selv ikke en rocker kan unngå å la seg prege av vanskelige skjebner.

– Jeg har vært der og grått mange ganger. De som jobber der forteller at de gråter hver dag. Det verste som kan skje i mitt liv er hvis et av barna mine skulle blitt syk, og kanskje det kunne gått enda verre. Så derfor håper Team Dag at vi kan gi 500.000 til barne- og ungdomsavdelingen der, forteller han.

Bli kjent med korlederne

Kor sju dager i uka

Det hersker liten tvil om at alle de gjenværende korene i konkurransen jobber hardt og øver mye, men Ingebrigtsen er ikke i tvil om at det er verdt innsatsen. Han innrømmer at koret kun har ett mål for øyet.

– Der vi er nå, må vi skjønne hvorfor vi er med og hvorfor vi ofrer så mye. Vi har holdt på ti timer dagen, sju dager i uka i fire måneder uten å knekke sammen. Så nå er vi kommet dit at målet ikke er å komme så langt som mulig, men å kunne være så heldig å gi den premien, sier den engasjerte korlederen.

Du kan se hele intervjuet med Dag Ingebrigtsen i vinduet øverst i artikkelen.

Se «Det store korslaget» fredager klokken 20.00 på TV 2.