Miley Cyrus (Foto: Joel Ryan, © DJ DA)
Miley Cyrus (Foto: Joel Ryan, © DJ DA)

Miley Cyrus kåret til verste forbilde

18-åringen forderver visstnok sitt publikum.

Det er lenge siden Miley Cyrus var en prektig Disney-stjerne, hvis verste forbrytelse var å få barn til å bruke altfor mye penger på Hannah Montana t-skjorter og CDer med vekslende kvalitet. Nå er hun kåret til verste forbilde av JSYK.com, et nettsted som er myntet på 9 til 15.åringer.

Nytt image

Siden TV-serien Hannah Montana (hvor Cyrus spilte hovedrollen) ble lagt ned i fjor, har tenåringsidolet fokusert på film og sangkarrieren sin. Filmrollene har stort sett vært tannløse greier, men mange fikk bakoversveis da de så den nye looken til Cyrus i musikkvideoer som «Can't Be Tamed».

Sangerinnen har nemlig gått i fotsporene til Britney Spears og Christina Aguilera, og byttet ut sitt kjernesunne image med lakk, lær og tekster som i hvert fall ville fått Hannah Montana til å rødme.

miley
miley

Skam deg!

Sånt er det ikke alle som liker, og på nettstedet JSYK.com har kritikken haglet. Særlig ble det bråk da det dukket opp en video på nett hvor Miley røyket hallusinogenet salvie. Stoffet er lovlig i California, uten at det gjorde saken noe bedre for fansen. «Selv om det er lovlig, betyr ikke det at det er bra for deg», skriver en. «Hun bringer skam over familien sin», skrev en annen.

En tredje skuffet fan mente det var ekstra ille at Cyrus røyket dop, siden hun har slik enorm påvirkningskraft samt millioner av purunge fans. «Jeg vet ikke lenger om jeg kan se opp til deg», skrev hun.

Totalt mente 70 prosent at Cyrus var et dårlig forbilde. Bare 24 prosent mente hun oppførte seg som en normal 18-åring.